Αμφιθέατρο

Εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στο Αμφιθέατρο του Τ.Ι.Τ.

Η Ελληνική Ζιζανιολογική Εταιρία (ΕΖΕ) διοργανώνει επιστημονική Ημερίδα με θέμα: Βιώσιμη διαχείριση ζιζανίων στο βαμβάκι

Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ. την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου.

Συνημμένο θα βρείτε το πρόγραμμα της Ημερίδας.

Το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης εγκαινιάζει νέο κύκλο διαλέξεων με τίτλο ''Ελληνογαλλικές συζητήσεις της Θεσσαλονίκης''!

Η πρώτη διάλεξη  « Brexit: είναι ευκαιρία για την ΕΕ; » θα πραγματοποιηθεί στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ.,  την Τετάρτη 1η Φεβρουαρίου, στις 18.30 με ταυτόχρονη διερμηνεία και ομιλητές τους: 

- κα Nicole Fontaine, τ. Πρόεδρος Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και τ. Υπουργός Βιομηχανίας της Γαλλίας

«Γάλλοι συγγραφείς του 19ου αιώνα και φιλελληνισμός: η λογοτεχνική πρόθεση και η πολιτική πρόθεση» είναι ο τίτλος της διάλεξης που θα δώσει η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του τμήματος Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του ΑΠΘ Χρυσή Καρατσινίδου την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017, στις 19.30, στο αμφιθέατρο του Τελλογλείου Ιδρύματος Τεχνών Α.Π.Θ

Λογοτεχνικό είδος πρωτεϊκό, που προσαρμόζεται στον καιρό με τον καλύτερο τρόπο ή κατεξοχήν δείγμα της μαζικής λογοτεχνίας-παραλογοτεχνίας; Υψηλής ποιότητας κοινωνική, πολιτική, λαϊκή λογοτεχνία ή τυποποιημένο εμπορικό προϊόν της εκδοτικής βιομηχανίας; Λογοτεχνία εστιασμένη στο αίνιγμα ή στο γιατί του εγκλήματος; Λογοτεχνία στο περιθώριο του λογοτεχνικού συστήματος ή σε διαρκή αλληλεπίδραση με τα άλλα είδη, στην ίδια την καρδιά του;

ΑΝΟΣΟ-ΟΓΚΟΛΟΓΙΑ: Η καινοτομία στην υπηρεσία του ασθενούς και του Συστήματος Υγείας.

Διάλεξη με θέμα «Byron, Κάλβος και Σολωμός στο πλαίσιο του  φιλελληνικού κινήματος» θα δώσει ο ομότιμος καθηγητής του Α.Π.Θ. Γιώργος Κεχαγιόγλου   το Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2016, στις 19.00, στο αμφιθέατρο του Τελλογλείου Ιδρύματος Τεχνών Α.Π.Θ.

Ο ομιλητής θα αναφερθεί, μεταξύ άλλων, στο πώς περνά ο Byron μέσα στο έργο του Κάλβου και του Σολωμού και θα εξετάσει αν στην «εικόνα» του αυτή συνετέλεσε, και σε ποιο βαθμό, ο φιλελληνισμός του αλλά και το ευρύτερο διεθνές φιλελληνικό κίνημα της εποχής.

Με την ευκαιρία της επετείου των 400 χρόνων από το θάνατο του μεγάλου ποιητή και δραματουργού Ουΐλλιαμ Σαίξπηρ, το Τμήμα Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου διοργανώνει διεθνές συμπόσιο με θέμα: «Η ΣΧΕΣΗ ΤΟΥ ΣΑΙΞΠΗΡ ΜΕ ΤΗΝ ΚΛΑΣΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΛΛΑΔΑ». Το συμπόσιο θα εξετάσει αφενός τη σχέση του αναγεννησιακού βάρδου με τους αρχαίους Έλληνες συγγραφείς και δραματουργούς και αφετέρου θα συζητήσει την πρόσληψη του Σαίξπηρ στη σύγχρονη Ελλάδα, ειδικά στο χώρο του θεάτρου και της λογοτεχνικής μετάφρασης.

Η ομάδα παιδικού θεάτρου & εκπαιδευτικών προγραμμάτων
Σκοινί-Κορδόνι
σε συνεργασία με την
Ένωση για τα Δικαιώματα τωνΠεζών

 παρουσιάζει την εκπαιδευτική παράσταση:

Στην Οδό Συνεργασίας … είναι φως - φανάρι!!!

Το NEXUS TRIO παρουσιάζει στο Αμφιθέατρο Τελλογλείου έργα των:
A. BERG
D. MILHAUD
I. STRAVINSKY
G.C. MENOTTI

Ο Σύλλογος Μεταπτυχιακών Φοιτητών και Υποψήφιων Διδακτόρων Νομικής Α.Π.Θ. σας προσκαλεί στο 2ο Συνέδριό του με θέμα "Ζητήματα αιχμής της προστασίας των θεμελιωδών δικαιωμάτων στην ελληνική και την διεθνή έννομη τάξη."
 

Παρασκεύη 20 και Σάββατο 21 Μαϊου στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ.
 

Έναρξη Παρασκευή 20 Μαϊου στις 16:00.

Συνημμένο το πρόγραμμα του Συνεδρίου