Αρχείο Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων

Είστε εδώ

Ραντεβού με καλλιτέχνες στην Οικία Τέλλογλου

Ξεκινούν την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017, στις 19.00 (και όχι στις 8 Φεβρουαρίου, όπως είχε ανακοινωθεί αρχικά), τα Ραντεβού με καλλιτέχνες του εικαστικού κόσμου της Θεσσαλονίκης στην Οικία Τέλλογλου: η ιστορική κατοικία του ζεύγους Νέστορα και Αλίκης Τέλλογλου στην πλατεία Αριστοτέλους ανοίγει και πάλι τις πόρτες της για να υποδεχτεί μία νέα δράση που στόχο έχει να φέρει σε επαφή   γνωστούς δημιουργούς με το κοινό της Θεσσαλονίκης σε έναν ιστορικής σημασίας χώρο, όπου η τέχνη έχει αφήσει το πραγματικό της ίχνος. 

Σεμινάρια Φωτογραφίας

Θα περιλαμβάνουν μια σύντομη ιστορική αναδρομή στη φωτογραφία, τεχνικά θέματα και χρήση φωτογραφικών μηχανών, αισθητική κάδρου, φωτογραφία δρόμου, φωτορεπορτάζ. Τα μαθήματα θα γίνουν από τον Νώντα Στυλιανίδη, φωτογράφο.

Πέμπτη 17:00 -19:00.  Τέσσερα δίωρα μαθήματα ανά μήνα. Κόστος συμμετοχής για κάθε δίωρο: 10 ευρώ. Με την ολοκλήρωση του κύκλου θα δοθεί βεβαίωση.

«Αγαπημένα έργα της Αλίκης Τέλλογλου» - Μαθήματα Ιστορίας της Τέχνης

Κομβικά έργα της Συλλογής επανατοποθετούνται στο σπίτι των Τέλλογλου, με στόχο μια  νέα συνομιλία με το κοινό της πόλης.  Τα μαθήματα εστιάζουν  στην ελληνική τέχνη στον απόηχο του ευρωπαϊκού ρομαντισμού, τη Σχολή του Μονάχου, τη «Γενιά του Τριάντα», όψεις του Μοντερνισμού στην ελληνική τέχνη του 20ού αιώνα. Παραδείγματα πολιτισμικής ανάλυσης, μέθοδοι και βασικές ερμηνευτικές θεωρίες της τέχνης συμβάλλουν στην προσπάθεια για μια διαθεματική και διαχρονική επαφή με τη Συλλογή. Τα μαθήματα θα κάνει η Αναστασία Πάκα, διδάκτωρ Ιστορίας της Τέχνης  Α.Π.Θ.

Συνεδρίες Μουσικοθεραπείας

Ηλικίες 4-12 // Σάββατο 12:00-14:00 (διάρκεια της κάθε συνεδρίας: 45 λεπτά)

Εργαστήριο χορού για παιδιά

Ηλικίες 5-7 // Σάββατο 10:00-12:00 (αμφιθέατρο)

Το εργαστήριο χορού δείχνει ιδιαίτερη προτίμηση σε ορισμένα θέματα της περιόδου του Ρομαντισμού. Εστιάζει στην αγάπη, στην ελευθερία, στην περιπέτεια, στη φύση, στον έρωτα και σε ορισμένα σκηνικά (ηλιοβασίλεμα,  βροχή, φεγγάρι, λίμνες, παρελθόν, έντονα χρώματα) δίνοντας έμφαση στη φαντασία και στα συναισθήματα που δημιουργούνται μέσα από δυνατές εικόνες, από τον έντονο ρυθμό και όλα αυτά εκφράζονται μέσα από το χορό.
Ο α΄ κύκλος αποτελείται από δώδεκα (12) δίωρα εργαστήρια.

Σελίδες

Σήμερα : Ωράριο Λειτουργίας

  • Πέμπτη
    27 Απρ 2017 - 09:00 - 14:00

Μη χάσετε : Εκδηλώσεις

Διαδραστικά Συστήματα