Είστε εδώ

Προσεχείς Εκδηλώσεις

Εγκαίνια έκθεσης: «Πουσέν: Αναδόμηση» του Μπάρυ Φέλντμαν

Ημερομηνία Εκδήλωσης: 
19 Απρ 2018

«Πουσέν: Αναδόμηση» είναι ο τίτλος της έκθεσης ζωγραφικής του Μπάρυ Φέλντμαν (ισόγειο). Η δουλειά αυτή είναι αποτέλεσμα της δια βίου αναζήτησης του ζωγράφου για την αδιάσπαστη και ουσιαστική δομή στα έργα του.

Διάλεξη «Κοιτώντας προς την Ανατολή: ασιατική τέχνη από τη συλλογή της Αλίκης Τέλλογλου»

Ημερομηνία Εκδήλωσης: 
20 Απρ 2018

«Ήμασταν τυχεροί που αξιωθήκαμε να ταξιδέψουμε πολύ, να δούμε στα διάφορα μέρη της γης τις διάφορες μορφές της Τέχνης και να ακούσουμε τις διάφορες φωνές της που μιλούσαν για την κάθε γωνιά ξεχωριστά και για κάθε χώρα και φυλή το ίδιο», έγραφε  η Αλίκη Τέλλογλου, μιλώντας για τα ταξίδια που έκανε το ’60 με τον σύζυγό της Νέστορα στην Άπω Ανατολή.

Εγκαίνια έκθεσης: «Σπήλαια του μυαλού» του Τριαντάφυλλου Βαΐτση

Ημερομηνία Εκδήλωσης: 
19 Απρ 2018

Ένα διαφορετικό είδος θεάτρου σκιών με τις σκιές να παράγονται από περιστρεφόμενα γλυπτά αποτελεί η δουλειά του Τριαντάφυλλου Βαΐτση. Στον πρώτο όροφο του Τελλογλείου θα φιλοξενηθεί η τελευταία ενότητα έργων του με τίτλο «Σπήλαια του Μυαλού».  

Πρόκειται για μια προσπάθεια αποτύπωσης των ερωτηματικών που δημιουργεί η αλληγορία του Σπηλαίου του Πλάτωνα. Το αίσθημα  ελευθερίας, οι εσωτερικές διαμάχες, οι αισθήσεις, οι ιδέες, είναι μερικές από τις έννοιες που καταγράφονται ανάμεσα στις σκιές και στα αινιγματικά γλυπτά.

Ανοιχτή ξενάγηση στην έκθεσή της με τίτλο «Αστικά τοπία: δρασκελώντας μικρά τετράγωνα στη ράχη της γης»

Ημερομηνία Εκδήλωσης: 
15 Απρ 2018
22 Απρ 2018

Ανοιχτή ξενάγηση στην έκθεσή της με τίτλο «Αστικά τοπία: δρασκελώντας μικρά τετράγωνα στη ράχη της γης» θα κάνει η Βίκυ Τσαλαματά  την Κυριακή 15 Απριλίου 2018, στις 11.30 το πρωί, στο Τελλόγλειο Ίδρυμα.

Η έκθεση περιλαμβάνει περίπου 100 έργα, μικρών και μεγάλων διαστάσεων, στα οποία η Βίκυ Τσαλαματά συνδυάζει τη χαρακτική με τη φωτογραφική εικόνα και την ψηφιακή τεχνολογία.

Αμέσως μετά την ξενάγηση, προσφέρουμε καφέ στους συμμετέχοντες σε συνεργασία με το Ανφάν Γκατέ.