Είστε εδώ

Επισκέψεις σχολείων

Τα μουσειοπαιδαγωγικά προγράμματα, τα οποία σχεδιάζονται από το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Τελλογλείου Ιδρύματος Τεχνών ΑΠΘ, έχουν ως βάση τις αρχές της βιωματικής μάθησης και λειτουργούν με σεβασμό στην προσωπικότητα του παιδιού, οικοδομώντας τη γνώση πάνω στην ήδη υπάρχουσα. Ένα επιτυχημένο μουσειοπαιδαγωγικό πρόγραμμα στηρίζεται στην εποικοδομητική συνεργασία εκπαιδευτικού και μουσείου και αποσκοπεί στη διεύρυνση των πνευματικών οριζόντων των μαθητών, αλλά και την καλλιέργεια της αισθητικής, μουσικής και καλλιτεχνικής παιδείας.

Στόχοι του προγράμματος κατά τη διάρκεια της εκπαιδευτικής δράσης για τους μαθητές νηπιαγωγείου-δημοτικού είναι να έρθουν σε επαφή με έννοιες όπως μουσείο (σύντομη ιστορική αναδρομή), πολιτισμός, έκθεση - επιλογή, στήσιμο.

Επίσκεψη στην έκθεση "Ένας Αρκούδος μια φορά. Από το Μπενάκη…στο Τελλόγλειο" για παιδιά πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης

Διάρκεια Έκθεσης: 
04 Δεκ 2019 - 01 Μαρ 2020

Η έκθεση βασίζεται στο ομώνυμο παιδικό παραμύθι της Ελένης Γερουλάνου σε εικονογράφηση της Ίριδας Σαμαρτζή.  Ο κεντρικός ήρωας της έκθεσης είναι ένας ένας μικρός Αρκούδος που χάθηκε στην πόλη και αναζητά το σπίτι του. Το σπίτι του όμως, είναι το Μουσείο Μπενάκη Παιχνιδιών, όπου καταλήγει ο Αρκούδος μας, βρίσκοντας και τα υπόλοιπα παιδικά παιχνίδια. 

Επίσκεψη στην έκθεση "ΑΛΕΞΗΣ ΑΚΡΙΘΑΚΗΣ τσίκι-τσίκι" για παιδιά δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης

Διάρκεια Έκθεσης: 
04 Δεκ 2019 - 01 Μαρ 2020

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος το Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ. επιδιώκει να χτίσει μια ισχυρή επικοινωνιακή και εκπαιδευτική πολιτική και να θέσει τις βάσεις για την ενίσχυση των δεσμών μεταξύ μουσείου και σχολείου. Σχεδιάζει και φέτος μια σειρά εκπαιδευτικών προγραμμάτων που απευθύνονται σε παιδιά της προσχολικής ηλικίας, της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.