Είστε εδώ

Εκπαιδευτικά Εργαστήρια

Εκπαιδευτικά Εργαστήρια

Αρχίζουν την Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2017 οι εγγραφές για τα εκπαιδευτικά εργαστήρια για παιδιά του Τελλογλείου Ιδρύματος Τεχνών. Στα εργαστήρια μπορούν να συμμετάσχουν παιδιά ηλικίας 4 ως 12 ετών. Ο πρώτος φετινός κύκλος θα πραγματοποιηθεί από τις 7 Οκτωβρίου 2017 έως τις 28 Ιανουαρίου 2018 και περιλαμβάνει εργαστήρια ζωγραφικής, χαρακτικής και  κατασκευών.

Τα παιδιά θα έρθουν σε επαφή με τις περιοδικές εκθέσεις του Τελλογλείου, θα γνωρίσουν σημαντικούς καλλιτέχνες, κινήματα και ρεύματα της Τέχνης και θα χρησιμοποιήσουν την αποκτημένη γνώση για να καλλιεργήσουν την προσωπική τους έκφραση, να ξεδιπλώσουν το ταλέντο,  τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους.

Συγκεκριμένα:
Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 65 χρόνων από την ίδρυση της Μακεδονικής Καλλιτεχνικής Εταιρείας «Τέχνη», παρουσιάζεται στο Τελλόγλειο μέχρι την 1η Νοεμβρίου 2017 η πολύ σπουδαία και ενδιαφέρουσα συλλογή της. Μια συλλογή με έντονο ιδεολογικό, πνευματικό και καλλιτεχνικό ενδιαφέρον με έργα ζωγραφικής και χαρακτικής, τα οποία ανήκουν σε σπουδαίους καλλιτέχνες, παλαιότερους και νεότερους.

Από τις 15 Νοεμβρίου έως τις 28 Ιανουαρίου 2018 θα παρουσιαστεί η έκθεση «Πάρις και Μερόπη Πρέκα». Στην έκθεση-αφιέρωμα στον Πάρι Πρέκα παρουσιάζονται περισσότερα από 70 ζωγραφικά έργα και γλυπτά -πολλά εκ των οποίων εμπνευσμένα από την Κλασική Αρχαιότητα- που αναπτύσσονται σε θεματικές ενότητες (Άλογα, οι ήρωες του Ριάτσε, οι Βίοι Παράλληλοι, Ίκαροι, τάνκερς, κτλ).  Παράλληλα, σε μια δεύτερη έκθεση, παρουσιάζονται δημιουργίες της συντρόφου του, ζωγράφου Μερόπης Πρέκα, η οποία μαγεμένη από τα χρωματιστά-φυσητά γυαλιά επιδόθηκε στην τέχνη της υαλογραφίας-βιτρό. Η ανανεωτική δύναμη της φύσης και το περιστέρι ως προαιώνιο σύμβολο του έρωτα και της ελευθερίας κατέχουν εξέχουσα θέση στο έργο της.

Επίσης:

Αρχίζουν τη Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2017 οι εγγραφές για τα εργαστήρια ενηλίκων του Τελλογλείου Ιδρύματος Τεχνών. 

- Καράβια από θαλασσόξυλα με το Νίκο Ασλανίδη 

- Σχεδιασμός και κατασκευή επιτραπέζιου φωτιστικού με τη Δήμητρα Αλουζανίδου 

- Κατασκευές με ύφασμα εμπνευσμένες από τα αγαπημένα θέματα του Πάρι Πρέκα με την Ανθή Χρυσοπούλου

Τα εργαστήρια πλαισιώνουν τις εκθέσεις του Πάρι και της Μερόπης Πρέκα, που θα εγκαινιαστούν στο Τελλόγλειο στις 14 Νοεμβρίου 2017.

Λεπτομέρειες για τις ημερομηνίες διεξαγωγής και το κόστος θα βρείτε στην ενότητα "Εκπαιδευτικά εργαστήρια ενηλίκων"

Μη χάσετε : Εκδηλώσεις

Τελευταίες Ανακοινώσεις