Αμφιθέατρο

Στο πλαίσιο της έκθεσης του Novello Finotti “Finotti. Fine Notte. Το τέλος της νύχτας” πραγματοποιούνται οι τέσσερις συναντήσεις για το έργο του καλλιτέχνη οι οποίες συνοδεύονται με ειδική ξενάγηση στα έργα σχετικά με το θέμα της κάθε συνάντησης.

Η πρώτη συνάντηση με τίτλο Φινότι: «Εκλεκτικές συγγένειες», θα παρουσιαστεί από τη Γενική Γραμματέα του Διοικητικού Συμβουλίου Καθηγήτρια Σχολής Καλών Τεχνών Α.Π.Θ. κυρία Αλεξάνδρα Γουλάκη-Βουτυρά.

H Καρδιοθωρακοχειρουργική Κλινική του ΑΠΘ διοργανώνει για 3η συνεχή χρονιά το «Σεμινάριο Εξειδικευμένης Θωρακοχειρουργικής». Το σεμινάριο σκοπεύει γενικότερα στη λεπτομερή παρουσίαση και την εξαντλητική συζήτηση ενός θέματος ή μιας θεματικής ενότητας της σύγχρονης θωρακοχειρουργικής. Ο σκοπός του σεμιναρίου είναι να αποτελέσει μια σημαντική εκπαιδευτική δραστηριότητα, η οποία να είναι ωφέλιμη για τους θωρακοχειρουργούς που το παρακολουθούν, τόσο τους υπό ειδίκευση και τους νέους ειδικούς, όσο και τους παλαιότερους και έμπειρους θωρακοχειρουργούς.

Ένας διεθνούς φήμης Βαρύτονος και ένας Καθηγητής Βιολογίας προσεγγίζουν τις εκφάνσεις της ανθρώπινης φωνής τη Δευτέρα, 2 Δεκεμβρίου 2019 και ώρα 19.00 στο Αμφιθέατρο του Τελλογλείου Ιδρύματος Τεχνών Α.Π.Θ.

Το Ινστιτούτο Νεοελληνικών Σπουδών (Ίδρυμα Μ. Τριανταφυλλίδη) του Α.Π.Θ., στο πλαίσιο των ετήσιων διεθνών συνεδρίων για τη διαχρονική και διατοπική μελέτη της ελληνικής, διοργανώνει το «2ο Διεθνές Συνέδριο για τις Γλωσσικές Επαφές στα Βαλκάνια και στη Μικρά Ασία» στις 8, 9 και 10 Νοεμβρίου 2019, στη Θεσσαλονίκη. Στόχος του Συνεδρίου είναι να εξετάσει τις γλωσσικές επαφές στα Βαλκάνια και στη Μ. Ασία, με επίκεντρο κυρίως τις σχέσεις της ελληνικής με άλλες γλώσσες στις περιοχές αυτές.

Παρουσίαση βιβλίου "Τα άπαξ και τα αεί" του Ομότιμου Καθηγητή Ορθοπαιδικής ΑΠΘ κ. Γιώργου Καπετάνου.

O Xavier Sabata ένας από τους κορυφαίους κόντρα τενόρους στον κόσμο επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη και στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ. με τη συνοδεία της Γαλλίδας Anne Le Bozec στο πιάνο, σε μία μουσική βραδιά ερμηνεύοντας τραγούδια της Μεσογείου, με συνθέσεις των Μάνου Χατζιδάκι, Luciano Berio, Frederic Mompou, Giovanni Battista Perucchini, Deodat de Severac κ.α., την Τρίτη 29 Οκτωβρίου στις 19.00. 
Εισιτήρια 12 ευρώ (κανονικό) και 8 ευρώ (μειωμένο).
Προπώληση εισιτηρίων:
Μικρό Τελλόγλειο, Καρ. Ντηλ 32, 2310-224785 

Ο Σύλλογος Φίλων Τελλογλείου Ιδρύματος Τεχνών Α.Π.Θ. σας προσκαλεί στην εκδήλωση που διοργανώνει την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2019, στις 19.00 στο Αμφιθέατρο του Τελλογλείου Ιδρύματος, με θέμα:

«Καλλιτεχνική δημιουργία και πνευματικά δικαιώματα»

Το Ελληνικό Κέντρο Ψυχικής Υγιεινής και Ερευνών, Δομή Ψυχικής Υγείας Θεσσαλονίκης, διοργανώνει Ημερίδα Παρασκευή 4.10.2019 στο Τελλόγλειο ΄Ιδρυμα, με θέμα "Ψυχοθεραπεία στην Κοινότητα : Παρελθόν - Παρόν - Μέλλον"

Είσοδος  Ελεύθερη

Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης ΝΟΜΙΚΗ ΣΧΟΛΗ – ΤΟΜΕΑΣ ΠΟΙΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ – ΠΜΣ σε συνεργασία με τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου GOETHE FRANKFURT am MAIN και το Κέντρο Αριστείας “Normative Orders” του Πανεπιστημίου GOETHE FRANKFURT am MAIN διοργανώνουν:

το Ελληνο-γερμανικό Συνέδριο
Λόγοι και όρια των αναγκαίων περιορισμών του ποινικού δικαίου
(ΧΙ. Ελληνογερμανικό Συμπόσιο Ποινικού Δικαίου)

Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2019, 17.30-21.00 & Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2019, 10.00 -14.15