Είστε εδώ

Αρχείο Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων

STEAM Greece εργαστήρια επιστημών και ρομποτικής για παιδιά (4-6 ετών)

Ηλικίες: 
4-6
Σάββατο 12.30-14.00
Διάρκεια Εργαστηρίου: 
02 Μαρ 2019 - 11 Μάιος 2019

ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ: "Οι μικροί επιSTEAMονες καινοτομούν στο Τελλόγλειο"

Η εκπαίδευση S.T.E.A.M. περιλαμβάνει τη συμπερίληψη της τέχνης (Art) στην αρχική S.T.E.M., ενισχύοντας τη δημιουργικότητα και το σχεδιασμό. Η προσέγγιση S.T.E.A.M. προωθεί αποτελεσματικά τη δημιουργική, κριτική και αποκλίνουσα σκέψη στους παραδοσιακούς κλάδους S.T.E.M . Οι δεξιότητες των Τεχνών, όπως η ακριβής παρατήρηση, η αποτελεσματική συνεργασία, η κιναισθητική αντίληψη αποτελούν χρήσιμα (επιστημονικά) εργαλεία για τους θετικούς επιστήμονες προωθώντας την καινοτομία. 

Eντατικό εργαστήριο ενηλίκων βασισμένο στην έκθεση «Γκροτέσκα» του Μιχάλη Αρφαρά

Διάρκεια Εργαστηρίου: 
09 Δεκ 2018

Ανοικτή πρόσκληση για συμμετοχή στο εντατικό εργαστήριο ενηλίκων βασισμένο στην έκθεση «Γκροτέσκα» του Μιχάλη Αρφαρά στο Τελλόγλειο σε συνεργασία με την Σχολή Μουσειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Λέστερ (Βρετανία).
Το εργαστήριο θα γίνει στο Τελλόγλειο την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου από τις 12:00 έως τις 18:00 και έχει τίτλο «Μουσεία και ψυχική υγεία. Ψηφιακές ιστορίες για εικαστική θεραπεία μέσα από την έκθεση Γκροτέσκα του Μιχάλη Αρφαρά».

«Συναντήσεις Πολιτισμού» στην Οικία Τέλλογλου. Κύκλος διαλέξεων για τη σύγχρονη τέχνη

Οικία Τέλλογλου
Διάρκεια Εργαστηρίου: 
06 Νοε 2018 - 05 Δεκ 2018

Η Οικία Τέλλογλου, η ιστορική κατοικία της Αλίκης Τέλλογλου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης (Αριστοτέλους 2), ανοίγει για άλλη μία σεζόν στο κοινό για να παρουσιάσει τις «Συναντήσεις Πολιτισμού». Πρόκειται για μία σειρά διαλέξεων που διοργανώνει το Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ. με ενδιαφέροντα θέματα από τον χώρο της σύγχρονης τέχνης.

Μικροί ιστορικοί τέχνης εξερευνούν την νεοελληνική ζωγραφική και τον Γεώργιο Ιακωβίδη

Διάρκεια Έκθεσης: 
07 Νοε 2018 - 25 Νοε 2018

Tο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ. θα φιλοξενήσει το εξαιρετικής σημασίας και ομορφιάς έργο ενός εκ των σημαντικότερων νεοελλήνων ζωγράφων, του Γεώργιου Ιακωβίδη (1853-1932), με τίτλο «Παιδική Συμφωνία», (1896 - Λάδι σε μουσαμά, 95x130 εκ.)

Ο Ιακωβίδης, ένας από τους βασικότερους εκπρόσωπους του γερμανικού νατουραλισμού της Σχολής του Μονάχου στην Ελλάδα, έχει αφήσει πλούσια παραγωγή (πάνω από 200 έργα) κυρίως ελαιογραφίες, με σκηνές της καθημερινής ζωής στις οποίες πρωταγωνιστούν τα παιδιά, διάφορες προσωπογραφίες και πορτραίτα, νεκρές φύσεις και άλλα.

Νέος κύκλος κινέζικων στην Οικία Τέλλογλου. Αρχίζουν οι εγγραφές

Οικία Τέλλογλου
Διάρκεια Εργαστηρίου: 
23 Οκτ 2018 - 11 Δεκ 2018

Η Οικία Τέλλογλου στην πλατεία Αριστοτέλους ανοίγει και φέτος την πόρτα της στον κινέζικο πολιτισμό: μετά την περσινή επιτυχία, ξεκινά στις 23 Οκτωβρίου 2018 ένας νέος κύκλος μαθημάτων για ενήλικες, που θα συστήσει στους συμμετέχοντες βασικά στοιχεία από τη γλώσσα, τον πολιτισμό και την καθημερινότητα της Κίνας.

Οι εγγραφές αρχίζουν την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου και θα διαρκέσουν ως τις 16 Οκτωβρίου 2018. 

Σελίδες