Είστε εδώ

Προσεχείς Εκδηλώσεις

«Αφιέρωμα στον Γιώργο Σεφέρη»

Ημερομηνία Εκδήλωσης: 
05 Απρ 2019

Στο πλαίσιο της έκθεσης «Γιώργος Σεφέρης. Όταν το φως χορεύει, μιλώ δίκαια», θα πραγματοποιηθεί διάλεξη με τίτλο «Αφιέρωμα στον Γιώργο Σεφέρη», την Παρασκευή 5 Απριλίου 2019 στις 19.30, στο αμφιθέατρο του Τελλογλείου Ιδρύματος Τεχνών.
Οι ομιλητές θα είναι ο κ. Γιώργος Κουμουτσάκος επιστήμονας, διπλωμάτης, βουλευτής και πρώην ευρωβουλευτής, και ο κ. Βασίλης Παπαδόπουλος, Πρέσβης της Ελλάδας στο Βουκουρέστι.
Η ομιλία του κ. Κουμουτσάκου θα αφορά τον διπλωμάτη Γιώργο Σεφέρη ενώ του κ. Παπαδόπουλου την ποίηση του Γιώργου Σεφέρη.

ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ, Woolf  vs Joyce

Ημερομηνία Εκδήλωσης: 
05 Απρ 2019 - 08 Απρ 2019

Μετά από τις πολύ επιτυχημένες παραστάσεις στη σοφίτα του Μπενσουσάν Χαν, με τρεις κατά σειρά παρατάσεις, το έργο  «Συνομιλίες Γυναικών. Woolf vs Joyce» της ομάδας «Σχήμα εκτός Άξονα» παρουσιάζεται τώρα στην οικία Τέλλογλου. Η παράσταση θα φιλοξενηθεί στο χώρο το τετραήμερο 5, 6, 7 και 8 Απριλίου. 
Στο έργο ανταμώνουν’ ηρωίδες έργων της Βιρτζίνια Γουλφ, και  του Τζέιμς Τζόυς, με  κείμενα της Ντόρις Λέσινγκ και της Εστέρ Βιλάρ.  

"Τραγουδάμε τον Σεφέρη" στο Τελλόγλειο 

Ημερομηνία Εκδήλωσης: 
28 Μαρ 2019

Στο πλαίσιο της έκθεσης Γιώργος Σεφέρης «Όταν το φως χορεύει, μιλώ δίκαια», το Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών ΑΠΘ και το Κέντρο Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας διοργανώνουν παράλληλη εκδήλωση-συναυλία: «Τραγουδάμε τον Σεφέρη», με επιλεγμένα μελοποιημένα ποιήματα του Μίκη Θεοδωράκη, Δήμου Μούτση, Γιάννη Μαρκόπουλου και Ηλία Ανδριόπουλου.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 28 Μαρτίου, στις 19.00, στο αμφιθέατρο του Τελλογλείου Ιδρύματος Τεχνών ΑΠΘ.

5ο Συνέδριο Μεταπτυχιακών φοιτητών και υποψήφιων Διδακτόρων Νομικής Σχολής Α.Π.Θ.

Ημερομηνία Εκδήλωσης: 
12 Απρ 2019 - 13 Απρ 2019

Το 5ο Συνέδριο Μεταπτυχιακών φοιτητών και υποψηφίων Διδακτόρων της Νομικής Σχολής του Α.Π.Θ. με θέμα: "Κατάχρηση δικαιώματος - Κατάχρηση εξουσίας" διοργανώνεται στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ. την Παρασκευή 12 και το Σάββατο 13 Απριλίου, 2019.

Συνημμένα θα βρείτε το πρόγραμμα και την αφίσα του Συνεδρίου.