Είστε εδώ

Προσεχείς Εκδηλώσεις

Τιμητική βραδιά για τους συλλέκτες-δωρητές Χρήστο και Ελένη Ζιώγα

Ημερομηνία Εκδήλωσης: 
06 Νοε 2018

Η έκθεση του έργου «Παιδική Συμφωνία» του Γ. Ιακωβίδη στη Θεσσαλονίκη γίνεται με αφορμή τη δωρεά μέρους της συλλογής Χρήστου και Ελένης Ζιώγα στο Τελλόγλειο. Το σπουδαίο αυτό γεγονός θα αποτελέσει το επίκεντρο τιμητικής βραδιάς για το ζευγάρι των συλλεκτών που διοργανώνεται στο Τελλόγλειο (αμφιθέατρο) την Τρίτη 6 Νοεμβρίου, στις 19.00.  

«Πρόσφατες έρευνες για τα χάλκινα της αρχαιότητας: Νέα στοιχεία για τον Ηνίοχο των Δελφών». Διάλεξη της Γαλλίδας αρχαιολόγου Sophie Descamps

Ημερομηνία Εκδήλωσης: 
23 Νοε 2018

«Πρόσφατες έρευνες για τα χάλκινα της αρχαιότητας: Νέα στοιχεία για τον Ηνίοχο των Δελφών» είναι ο τίτλος της διάλεξης που θα δώσει η Γαλλίδα αρχαιολόγος Sophie Descamps, διευθύντρια του τμήματος ελληνικών και ρωμαϊκών αρχαιοτήτων του Μουσείου του Λούβρου, την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου, στις 19.00 στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ. (Αμφιθέατρο).

Η διάλεξη θα δοθεί στα γαλλικά με ταυτόχρονη μετάφραση στα ελληνικά.

Είσοδος ελεύθερη. 

Παρουσίαση βιβλίου: Η ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - Το ταξίδι της Αταλάντας

Ημερομηνία Εκδήλωσης: 
21 Νοε 2018

Παρουσίαση του ιστορικού μυθιστορήματος "Η ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - Το ταξίδι της Αταλάντας", την Τετάρτη 21 Νοεμβρίου και ώρα 7.00 μμ, στο αμφιθέατρο του Τελλογλείου Ιδρύματος Τεχνών Α.Π.Θ., Αγίου Δημητρίου 159Α, Θεσσαλονίκη.

Ελάτε να γνωρίσουμε τον μεγάλο πολιτισμό του Αιγαίου πριν από την άνοδο της κλασσικής Αθήνας, μέσα από ένα ιστορικό μυθιστόρημα για τα ταξίδια, την ποίηση αλλά και την αναζήτηση του ιδανικού έρωτα. 

Για περισσότερες πληροφορίες,  βλ. http://drbekas.wixsite.com/simonek

Ο Πολιτισμός της Ενσωμάτωσης

Ημερομηνία Εκδήλωσης: 
22 Νοε 2018

Το Δίκτυο Πολιτιστικών Ινστιτούτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης της Αθήνας (EUNIC Athens Cluster) σας προσκαλεί στην ημερίδα που διοργανώνει την Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2018, στις 19.00 μ.μ., στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών (αμφιθέατρο), με αφορμή την ολοκλήρωση του προγράμματος «Ο Πολιτισμός της Ενσωμάτωσης». 

Ξενάγηση στην έκθεση «Η Στρατιά της Ανατολής ζωγραφίζει τη Θεσσαλονίκη»

Ημερομηνία Εκδήλωσης: 
11 Νοε 2018

Ανοικτή ξενάγηση στην έκθεση «Η Στρατιά της Ανατολής ζωγραφίζει τη Θεσσαλονίκη» θα γίνει την Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2018, στις 11.30, στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ. Την ξενάγηση θα κάνει η γενική γραμματέας του διοικητικού συμβουλίου του Τελλογλείου, καθηγήτρια του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Αλεξάνδρα Γουλάκη – Βουτυρά, η οποία έχει και τη γενική ευθύνη της έκθεσης.