Είστε εδώ

Επισκέψεις σχολείων

Τα μουσειοπαιδαγωγικά προγράμματα, τα οποία σχεδιάζονται από το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Τελλογλείου Ιδρύματος Τεχνών ΑΠΘ, έχουν ως βάση τις αρχές της βιωματικής μάθησης και λειτουργούν με σεβασμό στην προσωπικότητα του παιδιού, οικοδομώντας τη γνώση πάνω στην ήδη υπάρχουσα. Ένα επιτυχημένο μουσειοπαιδαγωγικό πρόγραμμα στηρίζεται στην εποικοδομητική συνεργασία εκπαιδευτικού και μουσείου και αποσκοπεί στη διεύρυνση των πνευματικών οριζόντων των μαθητών, αλλά και την καλλιέργεια της αισθητικής, μουσικής και καλλιτεχνικής παιδείας.

Στόχοι του προγράμματος κατά τη διάρκεια της εκπαιδευτικής δράσης για τους μαθητές νηπιαγωγείου-δημοτικού είναι να έρθουν σε επαφή με έννοιες όπως μουσείο (σύντομη ιστορική αναδρομή), πολιτισμός, έκθεση - επιλογή, στήσιμο.

Μικροί ιστορικοί τέχνης εξερευνούν την νεοελληνική ζωγραφική και τον Γεώργιο Ιακωβίδη

Διάρκεια Έκθεσης: 
07 Νοε 2018 - 25 Νοε 2018

Tο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ. θα φιλοξενήσει το εξαιρετικής σημασίας και ομορφιάς έργο ενός εκ των σημαντικότερων νεοελλήνων ζωγράφων, του Γεώργιου Ιακωβίδη (1853-1932), με τίτλο «Παιδική Συμφωνία», (1896 - Λάδι σε μουσαμά, 95x130 εκ.)

Ο Ιακωβίδης, ένας από τους βασικότερους εκπρόσωπους του γερμανικού νατουραλισμού της Σχολής του Μονάχου στην Ελλάδα, έχει αφήσει πλούσια παραγωγή (πάνω από 200 έργα) κυρίως ελαιογραφίες, με σκηνές της καθημερινής ζωής στις οποίες πρωταγωνιστούν τα παιδιά, διάφορες προσωπογραφίες και πορτραίτα, νεκρές φύσεις και άλλα.

Νέος κύκλος εκπαιδευτικών προγραμμάτων για σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με αφορμή την νέα μας έκθεση με τίτλο "Η Στρατιά της Ανατολής ζωγραφίζει τη Θεσσαλονίκη’’

Διάρκεια Έκθεσης: 
27 Οκτ 2018 - 10 Φεβ 2019

Με χαρά σας ανακοινώνουμε την έναρξη του νέου κύκλου εκπαιδευτικών προγραμμάτων για σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με αφορμή την νέα μας έκθεση με τίτλο "Η Στρατιά της Ανατολής ζωγραφίζει τη Θεσσαλονίκη’’, η οποία εγκαινιάζεται στις 27 Οκτωβρίου 2018.