ΩΡΑΡΙΟ
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Ανακαλύπτουμε τον Φινότι: Πρώτη συνάντηση: «Εκλεκτικές συγγένειες»

05 Μαρτίου 2020

Περιγραφή
Χώρος:

Στο πλαίσιο της έκθεσης του Novello Finotti “Finotti. Fine Notte. Το τέλος της νύχτας” πραγματοποιούνται οι τέσσερις συναντήσεις για το έργο του καλλιτέχνη οι οποίες συνοδεύονται με ειδική ξενάγηση στα έργα σχετικά με το θέμα της κάθε συνάντησης.

Η πρώτη συνάντηση με τίτλο Φινότι: «Εκλεκτικές συγγένειες», θα παρουσιαστεί από τη Γενική Γραμματέα του Διοικητικού Συμβουλίου Καθηγήτρια Σχολής Καλών Τεχνών Α.Π.Θ. κυρία Αλεξάνδρα Γουλάκη-Βουτυρά.

Τα γλυπτά του Φινότι είναι τόσο γοητευτικά, ευρηματικά, στο θέμα, στην ανάπτυξή του, στην τεχνική αρτιότητα, στην ακτινοβολία που εκπέμπουν ως σύλληψη, υλικό και εκτέλεση, που σίγουρα εντυπωσιάζουν με την πρώτη ματιά, συνεπαίρνουν τον θεατή και, οπωσδήποτε, δεν τον αφήνουν αδιάφορο. Θα έλεγε κανείς ότι δεν χρειάζονται «βοήθεια» για να τα πλησιάσουμε. Ωστόσο, υπάρχουν πολλά ενδιαφέροντα στοιχεία που μπορούν σε μια δεύτερη ανάγνωση να πλουτίσουν και να ανοίξουν ορίζοντες πέρα από την πρώτη, άμεση επαφή με το έργο του, όπως: από πού πηγάζει η έμπνευση, το θέμα, ποιοί δάσκαλοι τον επηρέασαν και πώς (Donatello, Leonardo, Michelangelo, Bernini κ.ά.), τι κρύβει αυτή η άψογη τεχνική, με ποιούς ομότεχνους «συναντιέται», συναισθηματική σύνδεση με θέματα που επιλέγει, κ.ά. –μαγική περιήγηση στον κόσμο της τέχνης, που επιτρέπει να διεισδύσουμε πιο βαθιά στα δημιουργήματά του.

Εισιτήριο 5 ευρώ (δεν ισχύουν οι ατέλειες).

Προπώληση στο Μικρό Τελλόγλειο, Καρ. Ντηλ 32, 2310-224785 και στην υποδοχή του Ιδρύματος, Αγίου Δημητρίου 159Α, 2310-247111.

Έναρξη
05/03/2020
Έναρξη
05/03/2020