ΩΡΑΡΙΟ
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΕΚΔΗΛΩΣΗ

«Το καλοκαίρι πέρασε σα ρίγος», ο Γιώργος Κωστογιώργης μελοποιεί ρομαντικούς ποιητές

31 Μαΐου 2022

Περιγραφή

Ο Γιώργος Κωστογιώργης μελοποιεί ρομαντικούς ποιητές
Ερμηνεύει ο Αργύρης Μπακιρτζής

«Γλυκάθηκα, γλυκάθηκα από τ’ άλικό σου στόμα και δε χορταίνω τα φιλιά κι όλο γυρεύω ακόμα», Γλυκειά αγάπη, Ναπολέων Λαπαθιώτης.

Ο Γιώργος Κωστογιώργης έρχεται στο Τελλόγλειο Ίδρυμα, την Τρίτη 31 Μαΐου στις 20:30, να παρουσιάσει τον δίσκο ελληνικού ρεπερτορίου, με 14 μελοποιημένα ποιήματα ρομαντικών ποιητών: «Το καλοκαίρι πέρασε σα ρίγος».

«Αλήθεια, η κάψα…» Τέλλος Άγρας, «Σα διώ» Αργύρης Εφταλιώτης, «Κ’ έπινα μέσ’ απ’ τα χείλη σου…» Ναπολέων Λαπαθιώτης, «Κυρία» Κώστας Ουράνης, «Κι όταν φτάση η άνοιξη» Κωνσταντίνος Χατζόπουλος, είναι κάποια από τα ποιήματα που θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει το κοινό της πόλης την τελευταία μέρα του Μαΐου, μέσα από τη συνύπαρξη μουσικών της πόλης μας, των νεοτέρων Γιώργου Κωστογιώργη και Πάνου Βουλγαράκη, και των παλαιοτέρων Κώστα Βόμβολου και Αργύρη Μπακιρτζή.

Τα ποιήματα των Τέλλου Άγρα, Αργύρη Εφταλιώτη, Ναπολέοντα Λαπαθιώτη, Κώστα Ουράνη και Κωνσταντίνου Χατζόπουλου, μελοποιήθηκαν από τον ταλαντούχο συνθέτη και μουσικό Γιώργο Κωστογιώργη κατά τη διάρκεια 10 ημερών της καραντίνας των Χριστουγέννων του 2020.

Τον δίσκο πλαισιώνει και ολοκληρώνει η υπέροχη έκθεση εικαστικών έργων του Απόστολου Βέττα, ξεκινώντας από το εξώφυλλο και συνεχίζοντας στο ένθετο του cd, απόλυτα αρμονική με τη μουσική.

Συμμετέχουν
Κώστας Βόμβολος, ακορντεόν
Πάνος Βουλγαράκης, κοντραμπάσο, ηλεκτρικό μπάσο
Γιώργος Κωστογιώργης, πιάνο και φωνή
Αργύρης Μπακιρτζής, φωνή

Εισιτήριο 10 και 8 ευρώ

Τηλ. υποδοχής: 2310247111

 

Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική σε όλους τους εσωτερικούς χώρους του Ιδρύματος.

Έναρξη
31/05/2022
Λήξη
31/05/2022
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ & ΩΡΑ
20.30
Έναρξη
31/05/2022
Λήξη
31/05/2022
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ & ΩΡΑ
20.30