ΩΡΑΡΙΟ
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανοικτή πρόσκληση για συμμετοχή στο εντατικό εργαστήριο ενηλίκων

Υποβλήθηκε στις 4. Δεκέμβριος 2018 – 13:04.

Ανοικτή πρόσκληση για συμμετοχή στο εντατικό εργαστήριο ενηλίκων βασισμένο στην έκθεση «Γκροτέσκα» του Μιχάλη Αρφαρά στο Τελλόγλειο σε συνεργασία με την Σχολή Μουσειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Λέστερ (Βρετανία).
Το εργαστήριο θα γίνει στο Τελλόγλειο την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου από τις 12:00 έως τις 18:00 και έχει τίτλο «Μουσεία και ψυχική υγεία. Ψηφιακές ιστορίες για εικαστική θεραπεία μέσα από την έκθεση Γκροτέσκα του Μιχάλη Αρφαρά».
Δεν υπάρχει κόστος συμμετοχής αλλά θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας. Θα χρειαστεί να έχετε κινητό τηλέφωνο μαζί σας, με εγκατεστημένη την δωρεάν εφαρμογή Quik © Video Editor. Γλώσσες εργασίας θα είναι τα Ελληνικά και Αγγλικά.
Κάντε την εγγραφή σας στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://goo.gl/forms/blH7E4MtMfnf5f3n2 μέχρι την Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου και θα ενημερωθείτε με email αν έχει ολοκληρωθεί η κράτηση της θέσης.
Θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης και φάκελος με σχετικό υλικό και το ερωτηματολόγιο αξιολόγησης.

Υπεύθυνες της δράσης:
Ελένη Μπουντουρέλη
Υπεύθυνη Τμήματος Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων, Τελλόγλειο, education@teloglion.gr
Emily Fisher, Ψυχολόγος με ειδίκευση στην Εικαστική Θεραπεία μέσω Δημιουργικής Γραφής, University of Pennsylvania
Zωή Τσιβιλτίδου, διοργανώτρια – ερευνήτρια με ειδίκευση στην Ψηφιακή Εξιστόρηση, University of Leicester, zt30@le.ac.uk

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΝΤΑΤΙΚΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ
12:00 – 13:00 Ξενάγηση στην έκθεση του Μιχάλη Αρφαρά.
13:00 – 14:00 Εργαστήριο 1: Οι συμμετέχοντες θα πάρουν μέρος στο βιωματικό εργαστήριο καθοδηγούμενοι από εικαστικούς και θα προσπαθήσουν να δημιουργήσουν τα δικά τους γκροτέσκα γλυπτά με υλικά και αντικείμενα που θα τους δοθούν.
14:00 – 15:30 Εργαστήριο 2: Οι συμμετέχοντες θα δουλέψουν με την ψυχολόγο με ειδίκευση στην εικαστική θεραπεία μέσω της δημιουργικής εξιστόρησης πάνω στην ανάλυση γραπτού λόγου εμπνευσμένο από το σύνολο των έργων του Μιχάλη Αρφαρά για να επεξεργαστούν και να επεκτείνουν σκέψεις, συναισθήματα και ερμηνείες με θέμα τις διαταραχές ψυχικής υγείας.
15:30 – 16:00 Διάλειμμα με catering – μπουφέ στον χώρο του Μουσείου
16:00 – 18:00 Εργαστήριο 3: Οι συμμετέχοντες θα μάθουν πώς να δημιουργούν ψηφιακές ιστορίες και θα ετοιμάσουν τα δικά τους video προσωπικής εμπειρίας τα οποία θα μοιραστούν με τους διοργανωτές και ανώνυμα στις αντίστοιχες διαδικτυακές πύλες των ιδρυμάτων.