ΩΡΑΡΙΟ
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διανυκτέρευση στο Μουσείο – Sleepover

Υποβλήθηκε στις 30. Νοέμβριος 2015 – 12:36.

Μικροί μας φίλοι,
έχετε αναρωτηθεί ποτέ τί συμβαίνει το βράδυ στα μουσεία της Θεσσαλονίκης, όταν οι πόρτες κλείνουν, τα φώτα χαμηλώνουν και οι επισκέπτες έχουν αποχωρήσει; Την απάντηση θα την βρείτε ζώντας μια πρωτόγνωρη νύχτα περιπέτειας και δημιουργίας στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ.
Το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Τελλόγλειου Ιδρύματος Τεχνών Α.Π.Θ., συμμετέχει στη δράση του Δήμου Θεσσαλονίκης «Διανυκτέρευση στο Μουσείο – Sleepover». Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να είναι από τους πρώτους επισκέπτες της καινούριας έκθεσης με τίτλο «Βούλα Μασούρα και ο κόσμος της», που φιλοξενείται στο Τελλόγλειο από τις 27 Νοεμβρίου 2015.
Κατά την έλευσή τους στο μουσείο, τα παιδιά θα βρεθούν ανάμεσα σε έργα της Βούλας Μασούρα και θα παρακολουθήσουν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, που έχει σχεδιαστεί στο πλαίσιο της συγκεκριμένης έκθεσης και δράσης. Ειδικότερα, το πρόγραμμα περιλαμβάνει δράσεις που σχετίζονται με το βασικό στοιχείο της έκθεσης, τη «χωροϋφαντική», το περίφημο εργαστήριο υφαντικής του Bauhaus καθώς και άλλες χρήσεις του υφάσματος, όπως παρατηρείται στην ιστορία της αρχιτεκτονικής.
Η διανυκτέρευση και το εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου στις 20:00.