ΩΡΑΡΙΟ
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δωρεαν ξενάγηση στην έκθεση “Η Θεσσαλονίκη των Τέλλογλου. Ζωγραφική – Χαρακτική – Γλυπτική

Υποβλήθηκε στις 15. Μάρτιος 2013 – 14:00.

Την Κυριακή 17 Μαρτίου, ωρα 12:00, θα πραγματοποιηθεί στο Τελλόγλειο Ίδρυμα δωρεαν ξενάγηση στην έκθεση “Η Θεσσαλονίκη των Τέλλογλου. Ζωγραφική – Χαρακτική – Γλυπτική”.

Πληροφορίες για την έκθεση:
Περισσότερα από 130 έργα από τη συλλογή κυρίως της Αλίκης και του Νέστορα Τέλλογλου πιάνουν το νήμα 100 χρόνων ιστορίας της Θεσσαλονίκης. Η έκθεση δεν αποτελεί μόνο εικαστική «τεκμηρίωση» της ιστορίας της πόλης: ακολουθεί και τα βήματα διαμόρφωσης της συλλογής του ίδιου του ζεύγους Τέλλογλου, από τις φιλικές συναναστροφές με καλλιτέχνες μέχρι τη και τη δωρεά στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο. Μέσα από αυτή τη διπλή αφήγηση ξεδιπλώνεται η πορεία των εικαστικών τεχνών στη Θεσσαλονίκη που είναι στενά συνδεδεμένη με τα ιστορικά γεγονότα, τα οποία τη σημάδεψαν από το 1912 και μετά.

Τη γενική ευθύνη της έκθεσης έχει η Καθηγήτρια ΑΠΘ – Γενική Γραμματέας του ΔΣ του Τελλογλείου κ. Αλεξάνδρα Γουλάκη – Βουτυρά και την επιμέλεια ο Δρ Ιστορίας της Τέχνης κ. Παναγιώτης Μπίκας. Στην έκθεση, εκτός των έργων από τη Συλλογή των Τέλλογλου, φιλοξενούνται και έργα καλλιτεχνών από συλλέκτες φίλους του Τελλογλείου καθώς και έργα μελλοντικών δωρεών.

Γενική είσοδος 5 Ευρώ. Ισχύουν πολλές ατέλειες.