ΩΡΑΡΙΟ
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έναρξη των εκπαιδευτικών προγραμμάτων για σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης

Υποβλήθηκε στις 18. Σεπτέμβριος 2018 – 15:49.

Με χαρά σας ανακοινώνουμε την έναρξη του νέου κύκλου εκπαιδευτικών προγραμμάτων για σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με αφορμή την νέα μας έκθεση με τίτλο ‘’ Η Στρατιά της Ανατολής ζωγραφίζει τη Θεσσαλονίκη’’, η οποία εγκαινιάζεται στις 27 Οκτωβρίου 2018.

Πρόκειται για μια εξαιρετικής σημασίας ιστορική έκθεση που ως θεματική της έχει τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο, μέσα από τα μάτια των στρατιωτών του πολυεθνικού στρατιού που έζησε στη Θεσσαλονίκη εν αναμονή για τη μάχη. Άγγλοι, Γάλλοι, Ιταλοί, Σέρβοι, Έλληνες, Ινδοκινέζοι, Ζουάβοι ενσωματώθηκαν (1915-1918) σε μια κοινωνία με ήδη έντονο το πολυεθνικό στοιχείο, καθώς κατοικούσαν ήδη Μουσουλμάνοι, Εβραίοι, Ελληνορθόδοξοι, Τσιγγάνοι στην περιοχή. Μια Θεσσαλονίκη λίγα χρόνια μετά την απελευθέρωση από τον Οθωμανικό ζυγό αποτυπωμένη σε υπέροχες ακουαρέλες και σχέδια με σινική μελάνι από τους ερασιτέχνες και επαγγελματίες ζωγράφους/στρατιώτες.

Η έκθεση παρότι έχει ως κεντρικό θέμα της τον Μεγάλο Πόλεμο, το περιεχόμενό της κάθε άλλο παρά πολεμικό είναι. Οι εικόνες που αποτύπωσαν οι στρατιώτες που υπηρετούσαν στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης (Κιλκίς, Δοϊράνη κτλ) αποπνέουν ηρεμία και γαλήνη καθώς καταγράφουν στιγμές της καθημερινής ζωής του ετερόκλητου πλήθους των κατοίκων, ήθη-έθιμα, καρικατούρες της εποχής, σκηνές της στρατιωτικής ζωής εκτός πεδίου μάχης και φυσικά τα τοπία της Θεσσαλονίκης και της περιοχής.

Το Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ. όπως και κάθε χρόνο στη μεγάλη έκθεση του φθινοπώρου, ανοίγει τις πόρτες του σε σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με ειδικά διαμορφωμένα μουσειοπαιδαγωγικά προγράμματα κατάλληλα διαρθωμένα για όλες τις ηλικιακές βαθμίδες.

Πιο συγκεκριμένα γίνονται ξεναγήσεις σε:

·  Παιδιά του νηπιαγωγείου και της Α’, Β’ Δημοτικού
·  Παιδιά της Γ’- Δ’ &   Ε’ – ΣΤ’ Δημοτικού
·  Παιδιά Γυμνασίου
·  Παιδιά  Λυκείου

Για περισσότερες πληροφορίες συμβουλευτείτε το επισυναπτόμενο αρχείο

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

•  Στα εκπαιδευτικά προγράμματα μπορούν να συμμετέχουν 75 μαθητές/ώρα. Διαμορφώνονται τρεις ομάδες ξεναγήσεων, οι οποίες κινούνται παράλληλα στο χώρο.
•  Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται σε 1,50 ευρώ ανά μαθητή/τρια.
•  Κάθε ομάδα των 25 ατόμων πρέπει να συνοδεύεται τουλάχιστον από έναν/μία συνοδό εκπαιδευτικό, που θα ακολουθεί την ομάδα καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος.
•  Η διάρκεια των εκπαιδευτικών προγραμμάτων είναι μία ώρα (60 λεπτά), τα οποία διαρθρώνονται στην ξενάγηση (1ο άξονα) και στο βιωματικό/διαδραστικό παιχνίδι/δραστηριότητα (2ος άξονας).

Πραγματοποιούνται Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή: 9.00-14.00 & Τετάρτη: 9.00-14.00 & 17.00-21.00, Σάββατο, Κυριακή: 10.00-18.00.

•  Για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή περαιτέρω ενημέρωση παρακαλώ επικοινωνείτε με το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων στο  2310 99 16 14 (Δευτέρα –Παρασκευή 09:00-14.00).
•  Για δήλωση συμμετοχής μπορείτε να επικοινωνείτε με το τηλ.: 2310 247 111.
Επισυναπτόμενα Αρχεία:
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ_ΝΕΑ ΕΚΘΕΣΗ- ΣΤΡΑΤΙΑ.pdf