ΩΡΑΡΙΟ
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Eργαστήριο δημιουργικής κίνησης, αυτοσχεδιασμού και σύνθεσης στο Τελλόγλειο με τη Μίνα Ανανιάδου

Υποβλήθηκε στις 20. Οκτώβριος 2015 – 11:31.

Το εργαστήρι θα ακολουθήσει μια έρευνα κίνησης και σύνθεσης αντλώντας από την αντίληψη του σώματος, του μουσειακού χώρου και των ερεθισμάτων του καθώς και τη σχέση με τα άλλα σώματα με σκοπό να παράγει ένα αποτέλεσμα κινητικής σύνθεσης επηρεασμένο από όλες αυτές τις παραμέτρους.

Αρχικά θα προετοιμάσουμε το σώμα με έναν τρόπο λειτουργικό και αποτελεσματικό μελετώντας τις φυσιολογικές του δυνατότητες (διαθέσιμη σκελετική δομή, υποστηρικτική μυϊκή δομή, ενεργοποίηση νευρικού συστήματος μέσω της αφής και της αντίληψης), τις διαφορετικές ποιότητες και τους φυσικούς μηχανισμούς/κανόνες (πτώση, βάρος, άξονες, στήριξη, στρέψη , παλμός, ταλάντωση, αιώρηση, ταχύτητες / επιτάχυνση).

Αφού αναζητήσουμε μια προσωπική κίνηση του καθενός, θα επενδύσουμε στην εννοιολογική και χωρική δομή της, καθώς και στη συσχέτισή με την ομάδα ως οργανισμό. Θα χρησιμοποιήσουμε όλη την ελευθερία αλλά και όλους τους περιορισμούς που μας θέτει ο χώρος με έναν τρόπο τροφοδοτικό.

Θα ασχοληθούμε ακόμα με το πώς επηρεάζουν την κίνηση ο χώρος του μουσείου ως δομή, χρήση αλλά και εικαστικό περιεχόμενο με σκοπό την παραγωγή ενός κινητικού υλικού και σύνθεσης μέσω της οπτικής αλλά και κιναισθητικής αντίληψης τόσο ατομικά όσο και συλλογικά.

Ως βασικό εργαλείο θα χρησιμοποιηθεί ο αυτοσχεδιασμός μέσα από ομαδικά ή ατομικά σκορ/ δράσεις χρησιμοποιώντας την παρατήρηση, τη φαντασία, τον πειραματισμό, τον καθοδηγούμενο οραματισμό, την ελεύθερη κινητική μετάφραση εικαστικών ερεθισμάτων, τη δυναμική αλληλεπίδραση του σώματος με τα άλλα σώματα στο χώρο. Απώτερος στόχος είναι η ευχαρίστηση της δημιουργίας.

Ο κύκλος εργαστηρίων απευθύνεται σε άτομα που έχουν ενδιαφέρον να εξερευνήσουν ατομικά και συλλογικά την κίνηση και τη σύνθεση εντός ενός εικαστικού- εκθεσιακού χώρου.
Μέρες και ώρες: Από 9 Νοεμβρίου 2015 έως 2 Δεκεμβρίου 2015 κάθε Δευτέρα και Τετάρτη 17:00-19:00

Τιμή για όλο τον κύκλο: 65 ευρώ (60 ευρώ για ανέργους και φοιτητές)
Μεμονωμένο μάθημα: 10 ευρώ

Δηλώσεις συμμετοχής και εγγραφές: 2310 991610 και 2310 247111, Δευτέρα έως Παρασκευή 10:00 – 14:00.
Περιορισμένος αριθμός θέσεων. Θα τηρηθεί απόλυτη σειρά προτεραιότητας.