ΩΡΑΡΙΟ
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κάνουμε όπερα; Σεμινάρια με την Μαρίνα Βουλογιάννη

Υποβλήθηκε στις 16. Οκτώβριος 2013 – 3:00.

Στο πλαίσιο της έκθεσης «Wagner-Verdi: 200 χρόνια» το Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών ΑΠΘ φιλοξενεί μια σειρά σεμιναρίων, masterclasses, με τη σοπράνο Μαρίνα Βουλογιάννη.
Στόχος του Ιδρύματος είναι αυτή η σειρά σεμιναρίων να οδηγήσει σε μια μεγάλη, τελική συναυλία, όπου επιλεγμένοι, νέοι τραγουδιστές θα παρουσιάσουν αποσπάσματα από όπερες.

Τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν στο αμφιθέατρο του Τελλογλείου στις 20 Οκτωβρίου, 10 Νοεμβρίου και 15 Δεκεμβρίου 2013, από τις 10.00 ως τις 18.00.
Ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να δηλώσει συμμετοχή για όποιο από τα σεμινάρια επιθυμεί ή και για όλα.

Κόστος: 20 ευρώ για ενεργούς συμμετέχοντες και 10 ευρώ για ακροατές, το κάθε σεμινάριο.
Πληροφορίες: Δευτέρα.-Παρασκευή, 9.00-14.00 στο 2310 247111.

Μαρίνα Βουλογιάννη- Σοπράνο

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε κλασικό τραγούδι με τη Β. Τσαμπαλή στο Νέο Ωδείο Θεσσαλονίκης. Ως υπότροφος του Ιδρύματος «Μαρία Κάλλας» μελέτησε στην Ιταλία με την G. Ravazzi, ενώ αργότερα μελέτησε με την υψίφωνο Β. Γκαβάκου.
Έκανε το ντεμπούτο της στο χώρο της όπερας το 1993 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, τραγουδώντας το ρόλο της Susanna στην όπερα Le Nozze di Figaro του Mozart. Ακολούθησαν σημαντικοί ρόλοι, ανάμεσα στους οποίους οι: Fiordiligi/Così fan Tutte, Donna Anna/Don GiovanniKurt Weill, Η Γυναίκα στο Σκοτεινό Τοπίο του Έρωτα στο θέατρο Αυλαία της Θεσσαλονίκης και το 2006 τραγούδησε το ρόλο της Mimì/La Bohème στην Όπερα Θεσσαλονίκης. Πρόσφατα ερμήνευσε το ρόλο της Minerve στην κωμική όπεραOrphée aux Enfers του Offenbach στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης (2009) και της Fiordiligi στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (2011), Euridice/Orfeo ed Euridice, Erste Dame/Die Zauberflöte, Nedda/Pagliacci, Medora/Il Corsaro, Giovanna Seymour/Anna Bolena, Sacerdotesa/Aida, Micaëla/Carmen, Mimì/La Bohème, Governess/The Turn of the Screw, Liù/Turandot, Αντιγόνη στην ομώνυμη όπερα του Μίκη Θεοδωράκη καθώς και Μυρρίνη στη Λυσιστράτη του ίδιου συνθέτη, που παρουσιάστηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο της Πολιτιστικής Ολυμπιάδας. Επιπλέον ερμήνευσε το ρόλο της Δάφνης στη Ρέα του Σαμάρα στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού στο πλαίσιο της Πολιτιστικής Ολυμπιάδας και την Donna Elvira στον Don Giovanni στην Εθνική Λυρική Σκηνή. Το 2004 τραγούδησε το ρόλο της Contessa/Le Nozze di Figaro στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, το Μάιο του 2005 συμμετείχε στο θεατρικό- μουσικό δρώμενο

Έχει συμμετάσχει σε συναυλίες μουσικής δωματίου και έχει συνεργαστεί ως σολίστ με μεγάλα και μικρά ορχηστρικά σύνολα (Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, Καμεράτα – Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής, Συμφωνική Καμεράτα του Ζάλτσμπουργκ, Ορχήστρα των Χρωμάτων, Βιρτουόζοι της Πράγας, Συμφωνική Ορχήστρα της Ε.Ρ.Τ. κ.α.), ερμηνεύοντας από Händel (Theodora στο ομώνυμο ορατόριο), Scarlatti και Pergolesi μέχρι Mahler (Sinfonie Nr. 4 και Nr. 8), Satie, Rossini κ.α.
Παράλληλα με τη δραστηριότητά της ως σολίστ, η Μαρίνα Βουλογιάννη έχει συνεργαστεί με Ωδεία της Θεσσαλονίκης διδάσκοντας μονωδία και έχει πραγματοποιήσει σεμινάρια κλασικού τραγουδιού και όπερας.