ΩΡΑΡΙΟ
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νέος κύκλος εργαστηρίων για παιδιά και ενήλικες στο Τελλόγλειο Ίδρυμα

Υποβλήθηκε στις 1. Φεβρουάριος 2019 – 10:19.

Ανανεωμένα, με νέα προγράμματα, που καλύπτουν τους τομείς των εικαστικών τεχνών, της δημιουργικής γραφής και των επιστημών είναι τα  εργαστήρια  δημιουργικής απασχόλησης  για προνήπια, παιδιά σχολικής ηλικίας, εφήβους και ενήλικες, που διοργανώνει για την εαρινή περίοδο του 2019 το Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ.

Ο νέος κύκλος εργαστηρίων  ξεκινά το Σάββατο 2 Μαρτίου 2019. Τα εργαστήρια θα ολοκληρωθούν στα μέσα Ιουνίου 2019. Οι εγγραφές άρχισαν.

Αναλυτικά το πρόγραμμα για τα παιδιά περιλαμβάνει:
– Εικαστικά εργαστήρια για τρεις ηλικιακές ομάδες (4- 6 ετών, 7-9 ετών και 10- 13 ετών). Τα παιδιά θα εξοικειωθούν με την εικαστική δημιουργία χρησιμοποιώντας διαφορετικά μέσα και υλικά και θα κάνουν μία πρώτη γνωριμία με την ιστορία της Τέχνης.
– Εργαστήριο δημιουργικής γραφής για παιδιά 6-10 ετών. Σ’ αυτό το εργαστήριο προωθείται η φιλαναγνωσία και η γραπτή έκφραση. Τα παιδιά έρχονται σε επαφή με την παιδική λογοτεχνία και με τη βοήθεια κατάλληλων ερεθισμάτων ενθαρρύνονται να εκφραστούν γραπτώς.
– Τα καινοτόμα εκπαιδευτικά προγράμματα S.T.E.A.M. από την ομάδα S.T.E.A.M Greece για παιδιά 4-12 ετών. Τα προγράμματα αυτά δίνουν έμφαση στην τέχνη σε συνδυασμό με την επιστήμη και την τεχνολογία. Τα παιδιά, ως μικροί επιστήμονες, γνωρίζουν βιωματικά τις βασικές δυνάμεις που διέπουν τη φύση, όπως η τριβή, η βαρύτητα και ο ηλεκτρομαγνητισμός. Τα προγράμματα ακολουθούν την ύλη των μαθημάτων ανά σχολική τάξη και συμβάλλουν στην καλύτερη κατανόησή τους.

Για τους ενήλικες
– Εργαστήριο ελεύθερου σχεδίου στο οποίο παρέχονται βασικές γνώσεις ελεύθερου σχεδίου, με στόχο την εξοικείωση με τα υλικά, τις σκιές και τους βασικούς τρόπους μετρήσεων, την εικαστική έκφραση.
– Μαθήματα ιστορίας Τέχνης, 19ος και  20ος  αιώνας. Τα δίωρα αυτά μαθήματα με τη μορφή διαλέξεων με ανοιχτή συζήτηση, απευθύνονται σε όσους θέλουν να γνωρίσουν την τέχνη και την παραγωγή της κατά τον 19ο και κυρίως τον 20ο  αιώνα.
– Συναντήσεις δημιουργικής γραφής για ενήλικες. Ένα εργαστήριο δημιουργικής γραφής μπορεί να ξεκλειδώσει στον καθένα τις συγγραφικές δυνατότητες που δε γνώριζε πώς κατέχει και μπορεί να αναδείξει. Γνωρίζει κανείς τα συστατικά που δομούν ένα μυθιστορηματικό σύμπαν; Έχει διακριτό χωροχρόνο όταν το επιθυμεί; Οι χαρακτήρες του είναι πολυδιάστατοι; Η αφήγηση διαμορφώνεται κατά βούληση; Υπάρχει ενδιαφέρουσα πλοκή; Διαχειρίζεται σωστά την απαιτητική και περιορισμένη έκταση που του προσφέρει ένα διήγημα;

Κόστος συμμετοχής:

Εικαστικά εργαστήρια παιδιών: 90 ευρώ

S.T.E.A.M., δημιουργική γραφή για παιδιά, ιστορία τέχνης και εργαστήριο σχεδίου για ενήλικες: 100 ευρώ

Δημιουργική γραφή για ενήλικες : 125 ευρώ

Ισχύει έκπτωση 10% για: ανέργους, αδέρφια, εργαζόμενους του Α.Π.Θ.,  όσους επιλέξουν να εγγραφούν σε δύο διαφορετικά εργαστήρια του ίδιου κύκλου, καθώς και σε όσους  έρθουν με φίλο/η τους στο ίδιο εργαστήριο, του ίδιου κύκλου.

Εγγραφές: Έως 21 Φεβρουαρίου 2019  (2310 247 111)

Πληροφορίες: 2310 991614,  education@teloglion.gr  – τμήμα εκπαιδευτικών προγραμμάτων Τελλογλείου (καθημερινά 9.00 – 14.00).

Για αναλυτικότερη περιγραφή των εργαστηρίων για τα παιδιά πατήστε εδώ και για περιγραφή των εργαστηρίων ενηλίκων πατήστε εδώ