ΩΡΑΡΙΟ
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νέος κύκλος σεμιναρίων “Τέχνη και τεχνολογία” για παιδιά και εφήβους

Υποβλήθηκε στις 1. Μάρτιος 2016 – 17:08.

Νέος κύκλος σεμιναρίων “Τέχνη και τεχνολογία” στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ. με εργαστήριο εκπαιδευτικής ρομποτικής και εργαστήριο τρισδιάστατης σχεδίασης και εκτύπωσης για παιδιά 9-15 ετών

Τρισδιάστατη σχεδίαση και εκτύπωση στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ.
Εισηγηγής: Αντώνης Τσαρτσιώτης, Βιομηχανικός Σχεδιαστής (Διευθυντής της εταιρίας Create ‘n’ Paste)

Διάρκεια σεμιναρίου: 16 Μαρτίου έως 6 Απριλίου 2016
Ηλικίες: 9-12 ετών | Τετάρτες 17:00-18:30 (σύνολο 8 ώρες)
Ηλικίες: 13-15 ετών | Τετάρτες 19:00-20:30 (σύνολο 8 ώρες)
Κόστος συμμετοχής: 75€. Το ποσό καταβάλλεται εφάπαξ κατά την εγγραφή.

Εγκαινιάζεται κύκλος σεμιναρίων τρισδιάστατης σχεδίασης και τρισδιάστατης εκτύπωσης όπου δίνεται η δυνατότητα σε παιδιά ηλικιών 9-15 να διασκεδάσουν μαθαίνοντας και δημιουργώντας. Το εργαστήριο δημιουργήθηκε με σκοπό τα παιδιά να εκπαιδευτούν και να εξοικειωθούν με έννοιες σχετικές με τη τρισδιάστατη απεικόνιση και την κατασκευή χρησιμοποιώντας βασικές αρχές φυσικής, γεωμετρίας, μηχανικής αλλά και τεχνολογίας γενικότερα. Η δημιουργία ομάδων θα οδηγήσει στο βέλτιστο αποτέλεσμα συνεργατικής μάθησης, ενώ μέσω της βιωματικής διδασκαλίας με τους τρισδιάστατους εκτυπωτές τα παιδιά θα μάθουν να υλοποιούν τις ιδέες τους. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει αρχικά δημιουργία σχεδίων στο χαρτί και αναζήτηση ιδεών στο ιντερνέτ και μετέπειτα υλοποίηση της ιδέας σε πρόγραμμα τρισδιάστατης σχεδίασης. Τα παιδιά θα διδαχτούν επίσης τη χρήση του προγράμματος του τρισδιάστατου εκτυπωτή για να προετοιμάσουν το αρχείο για εκτύπωση. Στο τέλος των μαθημάτων θα έχουν “χειροπιαστά” δείγματα της δουλειάς τους από τα αντικείμενα που θα έχουν μελετήσει και δημιουργήσει με τον τρισδιάστατο εκτυπωτή.

Εκπαιδευτική ρομποτική στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ.
Εισηγητής: Απόστολος Τσαγκάρης, Επίκουρος Καθηγητής Ρομποτικής Τμήματος Αυτοματισμού, ΤΕΙ Θεσσαλονίκης

Διάρκεια σεμιναρίου: 16 Μαρτίου έως 20 Απριλίου 2016
Ηλικίες: 9-12 ετών | Τετάρτες 17:00-18:30 (σύνολο 12 ώρες)
Ηλικίες: 13-15 ετών | Τετάρτες 19:00-20:30 (σύνολο 12 ώρες)

Κόστος συμμετοχής: 85€. Το ποσό καταβάλλεται εφάπαξ κατά την εγγραφή.
Εγκαινιάζεται κύκλος επιμορφωτικών σεμιναρίων εκπαιδευτικής ρομποτικής, μία διασκεδαστική και ενδιαφέρουσα δραστηριότητα που δίνει τη δυνατότητα στους εκπαιδευόμενους να εμπλακούν με τη δράση και να συνδυάσουν διάφορες επιστήμες. Το εργαστήριο εκπαιδευτικής ρομποτικής έχει ως σκοπό την εισαγωγή και την εξοικείωση των εκπαιδευομένων με έννοιες σχετικές με τη φυσική, τα μαθηματικά, τη γεωμετρία, τη μηχανική και γενικότερα την τεχνολογία. Μέσα από τεχνικές συνεργατικής μάθησης και βιωματικής διδασκαλίας οι εκπαιδευόμενοι θα διδαχθούν βασικές αρχές ρομποτικής.

Η εκπαιδευτική δυναμική της ρομποτικής συνίσταται στη δυνατότητα που προσφέρει στους εκπαιδευόμενους να συνθέσουν μηχανικές οντότητες (π.χ. ένα μοντέλο αυτοκινήτου, ανθρωποειδές ρομπότ, κ.λπ.) και να τις ελέγξουν με τη βοήθεια ενός απλού και εύχρηστου προγραμματιστικού περιβάλλοντος. Χρησιμοποιούν φυσικά μηχανικά μοντέλα και εφαρμόζουν έννοιες και ιδέες με σκοπό την επίλυση πραγματικών προβλημάτων. Τα φυσικά μοντέλα συλλέγουν πληροφορίες από το περιβάλλον και αντιδρούν ανάλογα με τα ερεθίσματα που λαμβάνουν. Στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής διαδικασίας οι εκπαιδευόμενοι μαθαίνουν τις βασικές έννοιες του προγραμματισμού υλοποιώντας αλγορίθμους σε προγραμματιστικό περιβάλλον για να καθορίσουν τη συμπεριφορά του μοντέλου όχι στην οθόνη του υπολογιστή αλλά στο φυσικό του περιβάλλον.

Πληροφορίες-Eγγραφές:
Δευτέρα-Παρασκευή: 9:00-16.00 τηλ. 2310 991610
Τετάρτη: 17:00-21:00 τηλ. 2310 247111
Σάββατο-Κυριακή: 10:00-16:00 τηλ. 2310 247111