ΩΡΑΡΙΟ
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παράταση εκθέσεων «Ένας αρκούδος μια φορά: Από το Μπενάκη…στο Τελλόγλειο» & Αλέξης Ακριθάκης «τσίκι-τσίκι»

Υποβλήθηκε στις 17. Φεβρουάριος 2020 – 12:48.

Οι δύο εκθέσεις που φιλοξενούνται στον α’ όροφο του Τελλογλείου Ιδρύματος και αγαπήθηκαν από το κοινό της Θεσσαλονίκης και την ευρύτερη περιοχή της Βόρειας Ελλάδας, παίρνουν παράταση.

Αλέξης Ακριθάκης «τσίκι-τσίκι» έως Κυριακή 22 Μαρτίου.
Στο πλαίσιο της επετείου των 80 χρόνων από τη γέννηση του Αλέξη Ακριθάκη και των 25 χρόνων από τον θάνατό του, παρουσιάζεται η έκθεση Αλέξης Ακριθάκης «τσίκι-τσίκι» στην οποία φιλοξενούνται περισσότερα από 70 έργα του διεθνώς καταξιωμένου καλλιτέχνη από την ομότιτλη σειρά. Η έκθεση, που πρωτοπαρουσιάστηκε στο Μουσείο Μπενάκη, επικεντρώνεται σε εικαστικές δημιουργίες που ανάγονται από τα μέσα της δεκαετίας του ’60 έως τα μέσα της δεκαετίας του ’70 και είναι φιλοτεχνημένες με μια από τις πιο αναγνωρίσιμες τεχνικές του Ακριθάκη, που ωστόσο διαφοροποιείται από τη χαρακτηριστική τεχνοτροπία του. Ο τίτλος «τσίκι-τσίκι» αποδόθηκε στη συγκεκριμένη σειρά από τον Κώστα Ταχτσή και διακρίνεται από τη σχολαστική επανάληψη μοτίβων από μαύρο μελάνι στο χαρτί.

«Ένας αρκούδος μια φορά: Από το Μπενάκη…στο Τελλόγλειο» έως Κυριακή 29 Μαρτίου.
Η έκθεση βασίζεται στο ομώνυμο παιδικό παραμύθι της Ελένης Γερουλάνου και σε εικονογράφηση της Ίριδας Σαμαρτζή, από τις Εκδόσεις Πατάκη & Μουσείο Μπενάκη. Ο μικρός αρκούδος ήρθε στο Τελλόγλειο λίγο πριν τα Χριστούγεννα και αγαπήθηκε από μικρούς και μεγάλους. Το κοινό έμαθε την τρυφερή ιστορία του και ταξίδεψε μαζί του μέχρι να βρει το σπίτι του.