ΩΡΑΡΙΟ
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνέντευξη τύπου στη Γαλλική Σχολή Αθηνών για τις δύο μεγάλες εκθέσεις του Τελλογλείου Ιδρύματος που ξεκινούν τον Οκτώβριο 2016

Υποβλήθηκε στις 19. Σεπτέμβριος 2016 – 11:01.

Δύο μεγάλες εκθέσεις τον Οκτώβριο στο Τελλόγλειο

«Ο Ντελακρουά σκηνοθετεί το ’21» και «Ο Φιλιποτό δημιουργεί το Πανόραμα της Πολιορκίας του Παρισιού»

Tο ζήτημα των ελληνογαλλικών σχέσεων τον 19ο αιώνα μέσα δύο σημαντικές ιστορικές στιγμές για την Ελλάδα και τη Γαλλία, την Επανάσταση του 1821 και την Πολιορκία του Παρισιού το 1870, φωτίζουν οι δύο μεγάλες διοργανώσεις που θα παρουσιάσει τη νέα σεζόν το Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ. Πρόκειται για τις εκθέσεις «Ο Ντελακρουά σκηνοθετεί το ’21» και «Ο Φιλιποτό δημιουργεί το Πανόραμα της Πολιορκίας του Παρισιού», που θα εγκαινιαστούν παράλληλα. Τα εγκαίνια θα γίνουν από την Α.Ε. τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κύριο Προκόπιο Παυλόπουλο, την Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2016.
Οι δύο αυτές διοργανώσεις πραγματοποιούνται υπό την αιγίδα της Ελληνικής και Γαλλικής Προεδρίας της Δημοκρατίας και σε συνεργασία με μουσεία και πολιτιστικούς οργανισμούς της Ελλάδας και της Γαλλίας. H γενική γραμματέας του Δ.Σ. του Τελλογλείου, καθηγήτρια του ΑΠΘ, Αλεξάνδρα Γουλάκη – Βουτυρά, έχει τη γενική ευθύνη των εκθέσεων.

Η παρουσίαση των εκθέσεων θα γίνει στη Γαλλική Σχολή Αθηνών την Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2016, στις 12.00μ.
Διάρκεια εκθέσεων: 18 Οκτωβρίου 2016 – 31 Ιανουαρίου 2017