ΩΡΑΡΙΟ
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το Τελλόγλειο στο Μουσείο Ύδρευσης της ΕΥΑΘ

Υποβλήθηκε στις 6. Οκτώβριος 2017 – 16:04.

Με τη συνεργασία και την εμπειρία του Τελλογλείου και στο πλαίσιο συμφωνίας που υλοποιεί με την ΕΥΑΘ θα πραγματοποιηθούν φέτος τα εκπαιδευτικά προγράμματα στο Μουσείο Ύδρευσης (26ης Οκτωβρίου 19) δίνοντας την ευκαιρία στα παιδιά να “βαδίσουν” σε μια χρονογραμμή που ξεκινά από τις στάμνες του 18ου αιώνα και φτάνει μέχρι τα… αντλιοστάσια του μέλλοντος.

Στα εκπαιδευτικά προγράμματα που θα ξεδιπλωθούν αυτήν τη σχολική χρονιά σημείο αναφοράς είναι το ίδιο το κτίριο του μουσείου, το Κεντρικό Αντλιοστάσιο Θεσσαλονίκης, και η χρονολογία κατασκευής του (1890), ενώ η ιστορική διαδρομή της υδροδότησης της πόλης θα χρησιμοποιεί τα «εργαλεία» της τέχνης, της οικολογίας, της τεχνολογίας και της χαρτογράφησης. Ειδικές εκπαιδεύτριες – μουσειοπαδαγωγοί του Τελλογλείου θα ξεναγούν τα παιδιά στη μόνιμη συλλογή του μουσείου μέσα από βιωματικές – δημιουργικές εφαρμογές αλλά και γνωριμία με έργα τέχνης από τη συλλογή του Τελλογλείου.

Το πρόγραμμα -ειδικά προσαρμοσμένο για μαθητές της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης- σκοπεύει να διαμορφώσει, μέσα από την οπτική της ιστορίας της τέχνης, μια οικολογική αντίληψη για το αυριανό «υδατικό αποτύπωμα» των μαθητών δημοτικού και γυμνασίου.

Το Μουσείο Ύδρευσης δέχεται οργανωμένες επισκέψεις με ραντεβού και ελεύθερη είσοδο (τηλ. 2310.514029). Οι ξεναγήσεις διαρκούν μιάμιση ώρα περίπου και υπάρχει χώρος πάρκινγκ για τα λεωφορεία