ΩΡΑΡΙΟ
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το Τελλόγλειο των νέων

Υποβλήθηκε στις 23. Μάιος 2016 – 11:39.

Σε χώρο συνάντησης, επικοινωνίας και καλλιτεχνικής δημιουργίας των νέων μετατρέπεται το Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ., παρουσιάζοντας όλο το καλοκαίρι, ως το Σεπτέμβριο, ένα πλούσιο πρόγραμμα δράσεων που καλύπτουν τομείς όπως η μουσική, το θέατρο, τα εικαστικά, η φωτογραφία, αλλά και το σχέδιο μόδας.

Το πρόγραμμα θα ανοίξει στις 27 Μαΐου 2016 με σειρά εκδηλώσεων για τον εορτασμό των 30 χρόνων του Τμήματος Μουσικών Σπουδών Α.Π.Θ. με τη συμμετοχή των φοιτητών, αποφοίτων και καθηγητών του Τμήματος. Συγκεκριμένα, στις 9.00 θα αρχίσει ημερίδα στο πλαίσιο της οποίας θα παρουσιαστεί το εύρος των εκπαιδευτικών και ερευνητικών δράσεων του Τμήματος. Αμέσως μετά, στις 13.00, θα ξεκινήσει στο Τελλόγλειο ο τριήμερος μουσικός μαραθώνιος (θα συνεχιστεί στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών στη Θέρμη στις 28 Μαΐου και στο Βασιλικό θέατρο στις 29 Μαΐου). Ως τις 12.00 τα μεσάνυχτα, σε διάφορα σημεία στο Τελλόγλειο, θα εκτυλιχθεί μία γιορτή μουσικής δημιουργικότητας που περιλαμβάνει ένα μεγάλο εύρος μουσικών στιλ: ρεσιτάλ μουσικής δωματίου και σόλο οργάνων, διαφορετικές ερμηνευτικές προσεγγίσεις στην ελληνική παραδοσιακή μουσική, τζαζ, ροκ και σόουλ παρεμβάσεις, ελεύθερος αυτοσχεδιασμός, ηλεκτρονική μουσική, συνθέσεις αποφοίτων και καθηγητών του Τμήματος, χορωδιακή μουσική, διάφορα είδη φωνητικής μουσικής. Οι εκδηλώσεις εντάσσονται και στο πλαίσιο εορτασμού των 90 χρόνων από την ίδρυση του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Από τις 22 Μαΐου θα φιλοξενείται η έκθεση φωτογραφίας του Ομίλου του Α.Π.Θ. στον χώρο του ανανεωμένου TELO καφέ.
Και ακολουθούν πολλές ακόμη δράσεις:

Στις 7 Ιουνίου (20.00) προγραμματίζονται τα εγκαίνια της έκθεσης της δημιουργού Αθηνάς Παππά σε συνδυασμό με βραδιά Οινογνωσίας από το Κτήμα Λίγας.
Στις 14 και 15 Ιουνίου (21.00) θα γίνει παρουσίαση της θεατρικής ομάδας Τελλογλείου.

Ένα διήμερο γεμάτο μουσική θα φιλοξενηθεί στις 16 και 17 Ιουνίου, με αφορμή την έκθεση έργων του Κύπριου κατασκευαστή ξύλινων, έγχορδων μουσικών οργάνων Λεωνίδα Σπανού. Η έκθεση θα εγκαινιαστεί στις 16 Ιουνίου, στις 20.00 και θα ακολουθήσει συναυλία του δημοφιλή Ιρλανδού μουσικού με εξειδίκευση στην κρητική λύρα Ross Daly με την Κέλλυ Θωμά. Την επομένη, 17 Ιουνίου, θα δοθεί συναυλία του δεξιοτέχνη της κρητικής λύρας Ζαχάρη Σπυριδάκη.

Στις 20 Ιουνίου ανοίγει το Summer Camp, μία νέα δράση στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Τελλογλείου, που δίνει την ευκαιρία σε παιδιά 5-12 ετών να αξιοποιήσουν δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο των καλοκαιρινών τους διακοπών. Το Camp, που θα διαρκέσει ως τις 15 Ιουλίου, προτείνει ένα πλούσιο θερινό εκπαιδευτικό πρόγραμμα, που περιλαμβάνει εικαστικά, μουσικά και θεατρικά εργαστήρια, εργαστήριο comics, χορού, φωτογραφίας και κινηματογράφου.

Το τριήμερο 22 Ιουνίου – 24 Ιουνίου 2016 θα γίνει έκθεση έργων μαθητικού διαγωνισμού της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης με θέμα «Ένα καράβι για τους πρόσφυγες». Στην έκθεση, που πραγματοποιείται με αφορμή την 20η Ιουνίου παγκόσμια ημέρα για τους πρόσφυγες, θα παρουσιαστούν και θα βραβευτούν μαθητικές δημιουργίες –αφίσες, σκίτσα και κόμικ, που συμμετείχαν στο διαγωνισμό με θέμα «Ένα καράβι για τους πρόσφυγες». Ο διαγωνισμός γίνεται σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας κι έχει την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. Τα 55 έργα που έχουν συγκεντρωθεί, σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή, είναι εξαιρετικής ευαισθησίας.

Στις 23 Ιουνίου εγκαινιάζεται έκθεση fashion design με τίτλο «Η αποδόμηση του denim» σε συνεργασία με το τμήμα Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ένδυσης του ΤΕΙ Κιλκίς. Η έκθεση θα διαρκέσει όλο το καλοκαίρι περιλαμβάνει τις προσεγγίσεις των φοιτητών πάνω σε ένα αρχετυπικό ένδυμα, το ντένιμ παντελόνι, μέσα από τη θεωρία της αποδόμησης. Στα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνει παρουσίαση των έργων των φοιτητών και πασαρέλα.

Στις 30 Ιουνίου 2016 προγραμματίζεται εκδήλωση με φοιτητές του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Α.Π.Θ. Την επιμέλεια της εκδήλωσης έχει ο επίκουρος καθηγητής του Τμήματος Μουσικών Σπουδών Α.Π.Θ. Κώστας Χάρδας.