ΩΡΑΡΙΟ
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΕΚΔΗΛΩΣΗ

3ο Διεθνές Συνέδριο για την Ετυμολογία της Ελληνικής: Ελληνική και Βαλκανική Ετυμολογία

04 Νοεμβρίου 2022 - 05 Νοεμβρίου 2022

Περιγραφή

Το Ινστιτούτο Νεοελληνικών Σπουδών [Ίδρυμα Μ. Τριανταφυλλίδη] του Α.Π.Θ., στο πλαίσιο των ετήσιων διεθνών συνεδρίων για τη διαχρονική και διατοπική μελέτη της ελληνικής, διοργανώνει το «3ο Διεθνές Συνέδριο για την Ετυμολογία της Ελληνικής: Ελληνική και Βαλκανική Ετυμολογία» στις 4 και 5 Νοεμβρίου 2022, στη Θεσσαλονίκη. Το συνέδριο προβλέπεται να γίνει με υβριδικό τρόπο, δηλαδή με φυσική παρουσία και διαδικτυακά.

Στόχος του Συνεδρίου είναι να εξετάσει ζητήματα που αναφέρονται στην ετυμολογία της ελληνικής γλώσσας όλων των περιόδων της και των μορφών της, διαλεκτικών και μη. Στις θεματικές περιοχές του συνεδρίου περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων: (α) θεωρητικά ζητήματα για την ετυμολογία της ελληνικής και των άλλων βαλκανικών γλωσσών, (β) ετυμολογικές προτάσεις για συγκεκριμένες λέξεις, (γ) ετυμολογία και διαλεκτολογία, (δ) ετυμολογία και γλωσσικές επαφές, (ε) ετυμολογία και φιλολογία (αποκατάσταση κειμένων, προεπιστημονική ετυμολογία), και (ϛ) ετυμολογία και εκπαίδευση.

Στο συνέδριο έχουν προσκληθεί και θα συμμετάσχουν κορυφαίοι ερευνητές, με διακεκριμένη προσφορά στον χώρο της ετυμολογίας της ελληνικής:

Alain Blanc (Πανεπιστήμιο του Rouen-Normandie, Γαλλία),
Michael Meier-Brügger (Ελεύθερο Πανεπιστήμιο του Βερολίνου, Γερμανία)

Δείτε περισσότερα εδώ

ΛΗΨΗ pdf ΑΡΧΕΙΟΥ, 713.82KB (Πρόγραμμα)
Έναρξη
04/11/2022
Λήξη
05/11/2022
Έναρξη
04/11/2022
Λήξη
05/11/2022