ΩΡΑΡΙΟ
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΕΚΔΗΛΩΣΗ

50α Δημήτρια – Εικαστικός Περίπατος

01 Οκτωβρίου 2015

Περιγραφή

Για ένα βράδυ οι αίθουσες τέχνης της πόλης και όλοι οι πολιτιστικοί φορείς θα ανοίξουν τις πόρτες τους για μια νυκτερινή εξόρμηση των φιλότεχνων Θεσσαλονικέων.
Εκθέματα και καλλιτεχνικά εγχειρήματα θα παρουσιαστούν από τους δημιουργούς τους, επιμελητές και κριτικούς στο φιλότεχνο κοινό, σε ένα είδος ελεύθερης και ανοιχτής ξενάγησης.

Μουσεία, γκαλερί και εκθεσιακοί χώροι πόλης «διανυκτερεύουν» στο πλαίσιο της εικαστικής δράσης των Δημητρίων που ανατρέχει στο παρελθόν του θεσμού. Ο Εικαστικός Περίπατος είναι μια ακόμη ευκαιρία για χιλιάδες επισκέπτες να συνομιλήσουν με τους καλλιτέχνες και να εξερευνήσουν το σύγχρονο εικαστικό τοπίο.

ΧΩΡΟΙ
Μουσεία:

Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού: Μόνιμη έκθεση
Αρχαιολογικό Μουσείο: Μόνιμη έκθεση «Χρυσός των Μακεδόνων» και υπαίθριες εκθέσεις «Αγρός, Οικία, Κήπος, Τόπος» και «Μνήμη και …Λίθοι»
Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης (Λιμάνι) –ΚΜΣΤ: «Σχετικές Κινήσεις / Ευαγγελία Κρανιώτη, Julien Prévieux», στο πλαίσιο του κεντρικού προγράμματος της 5ης Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης
Εβραϊκό Μουσείο Θεσσαλονίκης: Μόνιμη συλλογή και έκθεση «Συναγωνιστής: Έλληνες Εβραίοι στην Εθνική Αντίσταση»
Μουσείο Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης: Μόνιμη έκθεση «Η ιστορία του ελληνικού κινηματογράφου»
Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών: «Δώρα της Γης με αντοχή στο χρόνο»
Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης: «FACES. Το Πορτρέτο στην Ευρωπαϊκή Φωτογραφία μετά το 1990»
MIET: «Νίκος Δραγούμης. Ο ζωγράφος. 1874-1933»
ΜΙΕΤ βιβλιoπωλείο: «Lydia Borzek. Μια ρωσίδα ζωγράφος. Από το Παρίσι στην Ελλάδα»
Δημοτική Πινακοθήκη – Casa Bianca: «ReMASTER your shirt-scan your Ego: Το ρούχο φίλτρο και οθόνη του Εγώ», στο πλαίσιο του προγράμματος του 1ου Διεθνούς Συμποσίου Θεραπειών μέσω Τέχνης «Ζωή και Τέχνη είναι ένα»-παράλληλο πρόγραμμας 5ης Biennale Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης
Γκαλερί

Αθανασιάδου Ζήνα Ι.: Ομαδική έκθεση συνεργατών
ΕΙΡΜΟΣ: Έκθεση του Νίκου Παναγιωτόπουλου και της Πηνελόπης Πετσίνη, “Aufarbeitung: The Wall”
Λόλα Νικολάου: Έκθεση των Δημήτρη Αμελαδιώτη, Βιργινίας Μαστρογιαννάκη και Φώτιου Μπάλλα
Γκαλερί Μεταμόρφωσις: Ομαδική έκθεση συνεργατών
artis causa Gallery: Ομαδική έκθεση συνεργατών
Donopoulos International Fine Arts: Έκθεση του Gehard Demetz
Myrό Gallery: «Μάρμαρο & Χρώμα». Έκθεση Συνεργατών του Myrό Antiques House & της Greek Marble Initiative. Γλυπτική: Sherry Tipton, Οδυσσέας Τοσουνίδης, Kamen Tanev, Γαβριήλ Ανδρονικίδης, Giorgie Cpajak, Γκίβη Μιχαηλίδης, Jhon Gogaberishvili, Αναστάσης Λεόνογλου, Nana Gogaberishvili, Γιάννης Μανικάτης, Andrej Mitevski, Στράτος Πάλλας. Ζωγραφική: Βαγγέλης Ρίνας, Σωκράτης Γιοσμάς, Θεώνη Καρακάντζου, Δήμος Κηπουρός. Χαρακτική: Κριστιάνα Ηλιοπούλου Hopirtean
http://dimitria.thessaloniki.gr/50/events/art_walk&cat=visual_arts
Στο πλαίσιο του εικαστικού περιπάτου το Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ. θα λειτουργήσει από τις 9 π.μ. – 2 μ.μ. και 5 μ.μ. έως τις 11 το βράδυ.

Έναρξη
01/10/2015
Έναρξη
01/10/2015