ΩΡΑΡΙΟ
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Αλληλεγγύη – Εξωστρέφεια, από το Το Εργαστήριο Γλυπτικής της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ.

Περιγραφή

Το Εργαστήριο Γλυπτικής της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ. με σύνθημα «Αλληλεγγύη – Εξωστρέφεια» συμμετέχει στις εκδηλώσεις του Τελλογλείου για την Ημέρα των Μουσείων, με δύο δράσεις.

1. Με στόχο την ανάδειξη της Γλυπτικής στο χώρο, μέσα από το πνεύμα της συλλογικότητας και της συνέργειας, το Εργαστήριο θα κατασκευάσει ένα γλυπτό από βέργες χάλυβα (5μ. x 1,6μ. x 0,7 μ.), σε ιδέα του Γ.Τσάρα, γλύπτη, διευθυντή του Εργαστηρίου Γλυπτικής. Το έργο θα υλοποιήσουν οι φοιτητές του εργαστηρίου μαζί με το δάσκαλό τους. Η δράση θα αρχίσει στις 10 το πρωί στον προαύλιο χώρο του Τελλογλείου και θα διαρκέσει περίπου 5 ώρες.
Οι θεατές μπορούν να παρακολουθήσουν όλη την εξέλιξη του έργου και να ανταλλάξουν απόψεις και ιδέες με τους καλλιτέχνες.

2. Με θέμα «Η Ελπίδα μας», προτείνεται ένα διαδραστικό έργο με τη συμμετοχή όλων των επισκεπτών, μικρών και μεγάλων. Οι επισκέπτες-συμμετέχοντες καλούνται να γράψουν ή (και) να ζωγραφίσουν την «Ελπίδα» τους σε μια κόλλα χαρτί Α4 με έγχρωμους μαρκαδόρους. Όλες οι «ελπίδες» θα αναρτηθούν σε μια ελαφρά μεταλλική κατασκευή (τετράεδρο) με χρωματιστά μανταλάκια. Το έργο θα επιμεληθούν φοιτητές του εργαστηρίου με το δάσκαλό τους Γ.Τσάρα στον προαύλιο χώρο του Ιδρύματος, καθόλη την διάρκεια της ημέρας.