ΩΡΑΡΙΟ
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Άρτος και Οίνος, εκδηλώσεις γευσιγνωσίας

12 Μαΐου 2016

Περιγραφή

Σε συνέχεια των επιτυχημένων εκδηλώσεων «Άρτος και Οίνος» που πραγματοποιήθηκαν στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ., ο κύκλος γευσιγνωσίας συνεχίζεται με την τρίτη συνάντηση την Κυριακή 12 Μαϊου.

Το ψωμί και το κρασί, δύο αγαθά με πολλαπλούς συμβολισμούς και βαρύνουσα σημασία για τον άνθρωπο, αποτελούν βασικά προϊόντα της Μητέρας Γης και παναθρώπινα στοιχεία πολιτισμού. Τις ημέρες του Πάσχα τιμούμε τον Άρτο και τον Οίνο, το σώμα και το αίμα του Χριστού.

Από τις 13:00 έως τις 14:30 οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν οινοπαραγωγούς και αρτοποιούς και να μιλήσουν μαζί τους. Το κοινό θα μπορεί να δοκιμάσει διάφορες ποικιλίες κρασιού –οίνος ευφραίνει καρδίαν– και είδη ψωμιού, βασικό στοιχείο της καθημερινής μας διατροφής. Όσοι το επιθυμούν θα προμηθευτούν κρασιά και αρτοσκευάσματα σε ιδιαίτερα προσιτές τιμές.

Στον κύκλο εκδηλώσεων «Άρτος και Οίνος» συμμετέχουν παραγωγικές μονάδες αρτοποιών και οινοπαραγωγών από τη Θεσσαλονίκη και την ευρύτερη περιφέρεια. Πρόκειται για μία πρωτοβουλία του Τελλογλείου που παρουσιάζει φίλους του κρασιού και επαγγελματίες του χώρου του άρτου.
Αυτή την Κυριακή το κοινό θα γνωρίσει τα προϊόντα της Αρτοποιίας-Ζαχαροπλαστικής «Γλυκιά Ζωή» (Υφαντίδου Αναστασία) και του Οινοποιείου Γουμένισσας «Κτήμα Αϊδαρίνη», (οινοπαραγωγός: Χρήστος Αϊδαρίνης, οινολόγος: Μ.Μιχαηλίδης).

Ελεύθερη είσοδος

Έναρξη
12/05/2016
Έναρξη
12/05/2016