ΩΡΑΡΙΟ
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Άρτος και Οίνος. Εκδήλωση γευσιγνωσίας

28 Απριλίου 2013

Περιγραφή

Σε συνέχεια της επιτυχούς εκδήλωσης «Άρτος και Οίνος» που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη Κυριακή στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ., ο κύκλος γευσιγνωσίας συνεχίζεται με τη δεύτερη συνάντηση την Κυριακή 28 Απριλίου.

Το ψωμί και το κρασί, δύο αγαθά με πολλαπλούς συμβολισμούς και βαρύνουσα σημασία για τον άνθρωπο, αποτελούν βασικά προϊόντα της Μητέρας Γης και παναθρώπινα στοιχεία πολιτισμού. Τις ημέρες του Πάσχα τιμούμε τον Άρτο και τον Οίνο, το σώμα και το αίμα του Χριστού.

Από τις 13:00 έως τις 14:30 οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν οινοπαραγωγούς και αρτοποιούς και να μιλήσουν μαζί τους. Το κοινό θα μπορεί να δοκιμάσει διάφορες ποικιλίες κρασιού –οίνος ευφραίνει καρδίαν– και είδη ψωμιού, βασικό στοιχείο της καθημερινής μας διατροφής. Όσοι το επιθυμούν θα προμηθευτούν κρασιά και αρτοσκευάσματα σε ιδιαίτερα προσιτές τιμές.

Στον κύκλο εκδηλώσεων «Άρτος και Οίνος» συμμετέχουν παραγωγικές μονάδες αρτοποιών και οινοπαραγωγών από τη Θεσσαλονίκη και την ευρύτερη περιφέρεια. Πρόκειται για μία πρωτοβουλία του Τελλογλείου που παρουσιάζει φίλους του κρασιού και επαγγελματίες του χώρου του άρτου.

Αυτή την Κυριακή το κοινό θα γνωρίσει τα προϊόντα των Αρτοποιείων-Φούρνων «Κουκουμέριας Β.ΟΕ.» και του Οινοποιείου «Κτήμα Φουντή».

Ελεύθερη είσοδος

Έναρξη
28/04/2013
Έναρξη
28/04/2013