ΩΡΑΡΙΟ
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Αυλαία για την έκθεση της Στρατιάς της Ανατολής Τελευταίες ξεναγήσεις

10 Φεβρουαρίου 2019

Περιγραφή

Οι τελευταίες ανοικτές ξεναγήσεις στην έκθεση «Η Στρατιά της Ανατολής ζωγραφίζει τη Θεσσαλονίκη» θα γίνουν την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2019, στις 11.00, καθώς την ίδια μέρα πέφτει η αυλαία της μεγάλης αυτής διοργάνωσης στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ.

Στην έκθεση, που διοργανώθηκε σε συνεργασία με μεγάλα μουσεία και πολιτιστικούς οργανισμούς της Ελλάδας και του εξωτερικού, πρωταγωνιστεί η Θεσσαλονίκη του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου με το χρώμα που της έδωσαν Γάλλοι και άλλοι ξένοι στρατιώτες. Παρουσιάζονται περισσότερα από 400 έργα – σχέδια, ακουαρέλες, λάδια, καρτ ποστάλ. Επαγγελματίες ζωγράφοι, αλλά και άγνωστοι, ερασιτέχνες, αναπαριστούν αρχαιολογικούς χώρους, βυζαντινά, οθωμανικά μνημεία, μονές και τοπία του Αγίου Όρους, απόψεις της Θεσσαλονίκης και των περιχώρων της, την καθημερινότητα, τους ανθρώπους της και τέλος τον ίδιο τον πόλεμο, στιγμιότυπα στα μετόπισθεν, αλλά και τη φρίκη του.

Στους 3.5 μήνες λειτουργίας της η έκθεση προσέλκυσε μεγάλο αριθμό επισκεπτών και πολλά σχολεία της Θεσσαλονίκης και της υπόλοιπης Βόρειας Ελλάδας.

Για τη συμμετοχή στην ξενάγηση αρκεί το εισιτήριο εισόδου (5 ευρώ και 2.5 ευρώ – μειωμένο).

Ώρες λειτουργίας της έκθεσης: Σάββατο και Κυριακή 10.00 – 18.00.

Έναρξη
10/02/2019
Έναρξη
10/02/2019