ΩΡΑΡΙΟ
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Χριστουγεννιάτικη γιορτή στο Τελλόγλειο

16 Δεκεμβρίου 2012

Περιγραφή

Γιγαντοκούκλες, η «Ειρήνη» του Αριστοφάνη, οι θεοί Άρης και Αθηνά κι η σχέση τους με τους ανθρώπους μέσα από το έργο του Rubens κι όλα αυτά μαζί πλεγμένα σε μια ιδιότυπη αφήγηση παραμυθιού, είναι η πρόταση του Τελλογλείου για τους μικρούς του φίλους τα φετινά Χριστούγεννα.

Τα παιδιά θα υποδεχτούν τα Χριστούγεννα με ένα δίωρο ξεχωριστό εορταστικό πρόγραμμα την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου, στις 11.30 το πρωί, συμμετέχοντας στις δράσεις των οργανωμένων εργαστηριών του Τελλογλείου. Έτσι, θα μπορούν να κατασκευάσουν πρωτότυπες φάτνες, να στολίσουν δέντρα της… αρχαιότητας, αλλά και να δημιουργήσουν τα δικά τους έργα εμπνευσμένα από τη μεγάλη έκθεση του Τελλογλείου. Σημειώνεται, πως την τρέχουσα περίοδο το Τελλόγλειο φιλοξενεί την έκθεση «Ευρώπη και Ελληνικοί Μύθοι 16ος – 19ος αι.», στο πλαίσιο της διοργάνωσης «Έργα τέχνης από το Λούβρο στη Θεσσαλονίκη» που πραγματοποιείται από τα 5 Μουσεία της «Κίνησης των 5 Μουσείων Θεσσαλονίκης».

Επίσης, τρία ξωτικά θα υποδέχονται στο Τελλόγλειο τους μικρούς φίλους και θα τους βοηθούν να γράψουν τις ευχές τους στον Αϊ-Βασίλη. Και ποιος ξέρει; Μπορεί να είναι τυχεροί και να περάσει ο ίδιος να μαζέψει τα γράμματά τους!

Μουσικά τη γιορτή θα «αγκαλιάσει» η Παιδική Χορωδία της Αδαμαντίου Σχολής. Επίσης συμμετέχει το «ConcertoQuartet», με τους Γιώργο Ζαχαρούδη (βιολί), Γιώργο Ιωσηφίδη (βιολί), Μαρίνη Πεϊκίδου (βιόλα) και Γεωργία Πετμεζά (τσέλο).

Η χριστουγεννιάτικη γιορτή έχει κι άλλη μια, γλυκιά αυτήν τη φορά έκπληξη: το Διαγωνισμό Γευσιγνωσίας, στον οποίο θα δοκιμάσουν τις ικανότητές τους οι γονείς των παιδιών των Δημιουργικών Εργαστηρίων του Τελλογλείου, προσφέροντας γλυκίσματα με άρωμα… ελληνικών μύθων.

Έναρξη
16/12/2012
Έναρξη
16/12/2012