ΩΡΑΡΙΟ
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Διεθνής Ημέρα Μουσείων

Περιγραφή

«Μουσεία σ’ έναν κόσμο που αλλάζει – νέες προκλήσεις, νέες εμπνεύσεις.»-
Πρόγραμμα Εκδηλώσεων Τελλογλείου Ιδρύματος Α.Π.Θ.
Στα πλαίσια του εορτασμού για τη Διεθνή Ημέρα μουσείων, το Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ. θα παραμείνει ανοικτό από τις 9:00 το πρωί μέχρι τις 12:00 το βράδυ. Η είσοδος στις τρέχουσες εκθέσεις «Σπύρος Παπαλουκάς 1922 κ.ε.», «Αποτυπώματα Δύο αιώνων», «Ανακύκλωση με τέχνη. Μην το πετάς», «Φιλοκαλούμεν μετ’ ευτελείας» του Γ.Τσάρα θα έχουν ελεύθερη είσοδο για το κοινό.
Από τις 10:00 το πρωί ο Γ.Τσάρας και οι φοιτητές του θα δουλεύουν πάνω σε μια μεταλλική κατασκευή, την εξέλιξη της οποίας βήμα βήμα θα μπορούν να παρακολουθούν οι επισκέπτες. Η ολοκλήρωση θα διαρκέσει περίπου πέντε ώρες.
Στις 12:00 και στις 20:30 θα πραγματοποιηθούν ξεναγήσεις στις εκθέσεις «Αποτυπώματα Δύο Αιώνων». Στις 19:30 το χοροθέατρο της ΧΑΝΘ θα παρουσιάσει το χορευτικό δρώμενο «…..» και στις 20:00 η Φωτεινή Βαλεοντή θα παρουσιάσει το κοινωνικό δίκτυο USEUM. Τις εκδηλώσεις θα κλείσουν οι Plastic Flower με συναυλία στον προαύλιο χώρο, στις 21:00.
Παράλληλα, καθόλη τη διάρκεια της ημέρας, ανοικτά εργαστήρια περιμένουν τους μικρούς επισκέπτες να εκφραστούνε με φαντασία και δημιουργικότητα, ζωγραφίζοντας τη δική τους νεκρή φύση, θαλασσογραφία και αυτοπροσωπογραφία.