ΩΡΑΡΙΟ
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Εγκαίνια της έκθεσης “Αν η ζωή ήταν κλωστή” της εικαστικού Γιώτας Ανδριάκαινα

11 Ιανουαρίου 2016

Περιγραφή

Χώρος:
1ος Όροφος Εκθεσιακού
Το Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ. σας προσκαλεί στην έκθεση “Αν η ζωή ήταν κλωστή” της εικαστικού Γιώτας Ανδριάκαινα τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου στις 19:00.

Η Γιώτα Ανδριάκαινα πλέκει με νήματα εικαστικές αφηγήσεις για τη φθορά, τη μνήμη και τον χρόνο. Με τόλμη πειραματίζεται με υλικά όπως είναι οι κλωστές, ο πηλός, το σύρμα και το τσιμέντο, και ακροβατεί ανάμεσα στην ευθραυστότητα και στη δύναμη των υλικών και των συμβολισμών τους.
Πλάθει έναν ιδιότυπο κόσμο δημιουργικών αντιθέσεων όπου αναμετράται με την αθωότητα και την απειλή, τη ζωή και την αναίρεσή της, και μετεωρίζεται στην κόψη των μαγικών στιγμών ενός παρόντος χρόνου όπου η ζωή οικοδομείται πάνω στην κατάργηση των συμβάσεων, των παραδόσεων, των προσδοκιών.
Απαλλαγμένη από το συγκινησιακά έμφυλο φορτίο της υφαντικής τέχνης, επανέρχεται σε έναν χώρο εικαστικής δράσης με διερευνητική διάθεση για να συνδιαλλαγεί με την ιστορία της τέχνης και να υφάνει το δικό της ν(ο)ήμα στην αναζήτηση των μορφών, των υλικών και των χρωμάτων με έργα όπως είναι η Συνομιλία με την Ολυμπία του Manet και η Συνομιλία με τον Velasquez.

Το έργο της συνομιλεί με τα έργα “χωροϋφαντικής” της Βούλας Μασούρα, παρουσιάζοντας στον εκθεσιακό χώρο του Τελλογλείου δύο καλλιτέχνιδες που ανήκουν σε διαφορετικές γενιές αλλά πραγματεύονται ζητήματα φθοράς και αφθαρσίας, μνήμης και χρόνου, πειραματιζόμενες με την υφαντική τέχνη και μεταμορφώνοντας τα υλικά τους με μοναδικό τρόπο, προσφέροντας στον επισκέπτη την ευκαιρία να παρακολουθήσει μία ιστορική συνέχεια στη διαδρομή της σύγχρονης υφαντικής τέχνης.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 31 Ιανουαρίου 2016.

Θα ακολουθήσει δεξίωση στον [Χώρο] του Τελλογλείου

Έναρξη
11/01/2016
Έναρξη
11/01/2016