ΩΡΑΡΙΟ
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Εκδήλωση μνήμης Χρύσανθου Χρήστου

08 Ιουνίου 2016

Περιγραφή

Εκδήλωση στη μνήμη του ακαδημαϊκού Χρύσανθου Χρήστου, που έφυγε από τη ζωή τον περασμένο χειμώνα, θα γίνει την Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016, στις 20.00, στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ. Την εκδήλωση με τίτλο «Ο Χρύσανθος Χρήστου και η προσφορά του στη Θεσσαλονίκη» διοργανώνει η «Τέχνη», Μακεδονική Καλλιτεχνική Εταιρεία, σε συνεργασία με το Τελλόγλειο.

Σύντομες ομιλίες για το επιστημονικό και το εκπαιδευτικό έργο του Χρύσανθου Χρήστου, καθώς και για τη συμβολή του στη δράση πολιτιστικών φορέων της Θεσσαλονίκης θα κάνουν οι:

– Ευθυμία Γεωργιάδου-Κούντουρα, Ιστορικός τέχνης, πρώην Αναπλ. Καθηγήτρια Ιστορίας της Τέχνης Α.Π.Θ.,
– Αλεξάνδρα Γουλάκη-Βουτυρά, γενική γραμματέας του Τελλογλείου, καθηγήτρια του ΑΠΘ,
– Αντώνης Κωτίδης, καθηγητής Ιστορίας Τέχνης ΑΠΘ, Μιλτιάδης Παπανικολάου, ομότιμος καθηγητής τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας ΑΠΘ και
– Ξενής Σαχίνης, κοσμήτορας της Σχολής Καλών Τεχνών, καθηγητής τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών ΑΠΘ.

Για μεγάλο διάστημα ο Χρύσανθος Χρήστου συνέδεσε τη ζωή και το έργο του με τη Θεσσαλονίκη. Το 1965 εκλέχτηκε τακτικός καθηγητής της Ιστορίας της Τέχνης (η πρώτη έδρα της επιστήμης αυτής που ιδρύθηκε σε ελληνικό πανεπιστήμιο) και της Μεσαιωνικής και Νεώτερης Τέχνης της Δύσης στο ΑΠΘ. Το 1979 μετακλήθηκε στην ίδια έδρα της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου δίδαξε μέχρι την αποχώρησή του ως ομότιμος καθηγητής. Το 1991 εξελέγη τακτικό μέλος της Ακαδημίας Αθηνών στην έδρα Ιστορία της Τέχνης.

Ο μουσικός επίλογος της εκδήλωσης στο Τελλόγλειο θα γίνει από την υψίφωνο Ευμορφία Καραμπατάκη με συνοδεία στο πιάνο την Νουνέ Ντονικιάν.

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: ΕΡΤ3, 102FM, 9.58FM, TV100, FM100, artnoise jazzradio, lavart, enallax news

Έναρξη
08/06/2016
Έναρξη
08/06/2016