ΩΡΑΡΙΟ
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Εκδήλωση τιμής και μνήμης της Καθηγήτριας του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών Λίλας Αντωνοπούλου

02 Μαΐου 2018

Περιγραφή

Η Σχολή Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ και η Νομική Σχολή του ΑΠΘ διοργανώνουν εκδήλωση τιμής και μνήμης της Αναπληρώτριας Καθηγήτριας του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ, Λίλας Αντωνοπούλου, με τίτλο «Ακριβή μου υγεία!».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 2 Μαΐου 2018 και ώρα 18.00, στο Αμφιθέατρο του Τελλόγλειου Ιδρύματος Τεχνών ΑΠΘ.

Η Λίλα Αντωνοπούλου ήταν από τους πρώτους Έλληνες οικονομολόγους που ειδικεύτηκαν στα οικονομικά της υγείας. Απέκτησε το διδακτορικό δίπλωμα από τη Σχολή οικονομικών επιστημών της Ντιζόν, στη Γαλλία, στα τέλη της δεκαετίας του 1970. Δίδαξε και μύησε στα οικονομικά της υγείας μια γενιά φοιτητών και φοιτητριών του Α.Π.Θ. Διηύθυνε πολλά εθνικά και ερευνητικά προγράμματα στον τομέα αυτό. Προσέγγιζε τα θεωρητικά και πρακτικά ζητήματα του επιστημονικού της κλάδου όχι μόνον από τεχνοκρατική σκοπιά, αλλά με μια βαθιά ουμανιστική διάθεση. Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με τον ευγενή και αλληλέγγυο προς όλους τους ανθρώπους χαρακτήρα της και με την προσωπικότητά της, την τοποθέτησε στο επίκεντρο του δημόσιου ενδιαφέροντος για τις δημοσιονομικές και θεσμικές περιπέτειες που περνά το εθνικό σύστημα υγείας στη χώρα μας ειδικά στην τελευταία δεκαετία. Η Λίλα Αντωνοπούλου στέρησε την ακαδημαϊκή κοινότητα και, ευρύτερα, τον δημόσιο χώρο από τις διδαχές και τις συμβουλές της με τον αιφνίδιο και άδικο θάνατό της στις 18 Νοεμβρίου 2017.

Συνημμένα:
AFISA 2-5-2018.pdf
PROSKLHSH 2-5-2018.pdf
PROGRAMMA 2-5-2018.pdf

Έναρξη
02/05/2018
Έναρξη
02/05/2018