ΩΡΑΡΙΟ
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Η Στρατιά της Ανατολής και οι Τέχνες. Τρεις διαλέξεις Γάλλων ειδικών στο Τελλόγλειο

29 Οκτωβρίου 2018

Περιγραφή

Ο Α’ Παγκόσμιος Πόλεμος, η Στρατιά της Ανατολής και η αποτύπωσή τους μέσα από τη λογοτεχνία και τις εικαστικές τέχνες αποτελεί το θέμα των διαλέξεων που θα δώσουν οι Sylvie Le Ray-Burimi, Lucile Arnoux – Farnoux και Alexandre Farnoux τη Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2018, στις 19.00, στο Αμφιθέατρο του Τελλογλείου Ιδρύματος Τεχνών.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της μεγάλης έκθεσης «Η Στρατιά της Ανατολής ζωγραφίζει τη Θεσσαλονίκη», που εγκαινιάζεται το Σάββατο 27 Οκτωβρίου, στις 19.00, στο Τελλόγλειο.

Το πρόγραμμα της βραδιάς:

Η Sylvie Le Ray-Burimi, επικεφαλής στο τμήμα Ζωγραφικής και Γλυπτικής του Musée de l’Armée,  θα μιλήσει για τον Paul Jouve, έναν σημαντικό Γάλλο ζωγράφο, έργα του οποίου παρουσιάζονται στην έκθεση. Τίτλος της διάλεξής της «O ζωγράφος Paul Jouve» («Le peintre Paul Jouve»).

Η Lucile Arnoux – Farnoux,  Université François-Rabelais, Tours, θα αναπτύξει το θέμα «Οι συγγραφείς της Στρατιάς της Ανατολής: μυθεύματα και μαρτυρίες» («Les écrivains et l’Armée d’Orient : fictions et témoignages»).

Ο  Alexandre Farnoux, διευθυντής της Γαλλικής Σχολής Αθηνών, θα μιλήσει με θέμα «Tέχνες και Στρατιά: παραγωγή και διάδοση» («Arts et Armée : production et diffusion»).

Οι ομιλίες θα γίνουν στα γαλλικά με ταυτόχρονη μετάφραση στα ελληνικά.

Κατά την έναρξη της εκδήλωσης, ο πρέσβης της Γαλλίας στην Ελλάδα  Christophe Chantepy θα απονείμει τα διάσημα του Ιππότη της Λεγεώνας της Τιμής στη γενική γραμματέα του διοικητικού συμβουλίου του Τελλογλείου Ιδρύματος, καθηγήτρια του Α.Π.Θ. Αλεξάνδρα Γουλάκη – Βουτυρά. Πρόκειται για τιμητική διάκριση που αφορά στη δράση της κ. Βουτυρά στην προώθηση της ελληνογαλλικής συνεργασίας στον τομέα του πολιτισμού μέσα από πολυάριθμες εκθέσεις στο Τελλόγλειο, με κορύφωση την τρέχουσα.

Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη.

Έναρξη
29/10/2018
Έναρξη
29/10/2018