ΩΡΑΡΙΟ
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Ήχοι ψυχής

23 Ιανουαρίου 2012

Περιγραφή

Η κώφωση στην Τέχνη βρίσκεται στο επίκεντρο της ημερίδας που διοργανώνεται με τίτλο «Ήχοι ψυχής», τη Δευτέρα 23 Ιανουαρίου, στις 6 μ.μ. στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ., στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων της διπλής έκθεσης «Ο Goya και ο Beethoven στο Τελλόγλειο».
Η έκθεση για τους δύο μεγάλους δημιουργούς της παγκόσμιας Τέχνης θα διαρκέσει μέχρι τις 29 Ιανουαρίου. Όπως σημειώνεται στο πρόγραμμα της ημερίδας και θα αναδείξουν οι εισηγητές: «η ασθένεια της κώφωσης συνδέει τον Beethoven (1770-1827) με έναν εντελώς σύγχρονό του “τιτάνα” και ασυμβίβαστο της τέχνης, τον Francisco Goya (1746-1828). Η κώφωση όμως και οι συνέπειές της, η τραγική μοίρα που ανοίγει άλλα πεδία ευαισθησίας και θεώρησης της ζωής, οδήγησε και τους δύο βαθιά εσωτερικά σε μιαν απόλυτη έκφραση στην τέχνη τους, κάνοντας το ώριμο έργο τους προδρομικό για ό,τι ακολούθησε».

Το συντονισμό και την οργάνωση της ημερίδας για το θέμα της κώφωσης στην Τέχνη έχει ο Καθηγητής Ορθοπαιδικής ΑΠΘ, Γεώργιος Καπετάνος, σε συνεργασία με το Τελλόγλειο.

Έναρξη
23/01/2012
Έναρξη
23/01/2012