ΩΡΑΡΙΟ
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Ημερίδα για Ludwig van Beethoven

19 Ιανουαρίου 2012

Περιγραφή

Ημερίδα για τον κορυφαίο Γερμανό συνθέτη της κλασικής μουσικής Ludwig van Beethoven (1770-1827) συνδιοργανώνουν το Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ. και το Τμήμα Μουσικών Σπουδών Α.Π.Θ., την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου, στο Τελλόγλειο. Ο τίτλος της ημερίδας είναι «Με αφορμή μια έκθεση» και πραγματοποιείται στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων της έκθεσης «Ο Beethoven στο Τελλόγλειο», που φιλοξενείται στο μουσείο μέχρι τις 29 Ιανουαρίου.
Στην ημερίδα, η οποία θα αρχίσει στη 1 μετά το μεσημέρι, δέκα επιστήμονες και ειδικοί, η Αλεξάνδρα Γουλάκη – Βουτυρά, ο MichaelLadenburger, η Εύα Νίκα – Σαμψών, ο Κώστας Τσούγκρας, ο Θανάσης Τρικούπης, η Μαρία Αλεξάνδρου, ο Κώστας Χάρδας, ο Ιωάννης Φούλιας, ο Γιώργος Σακαλλιέρος και ο Νίκος Μαλιάρας, θα προσεγγίσουν με εισηγήσεις τους το κεφάλαιο «Beethoven» στη μουσική τέχνη με αφορμή την έκθεση στο Τελλόγλειο. Στη συνέχεια, στις 8 το βράδυ, θα δοθεί συναυλία μουσικής δωματίου με έργα Beethoven από τον Όμηρο Γιαβρούμη (βιολί), τη Θεοδώρα Παναγιωτίδου (τσέλο) και το Θανάση Τρικούπη (πιάνο).
Στη διάρκεια της ημερίδας θα ανακοινωθεί επίσης η Υποτροφία Ελένης Λαζαρίδη, προσφορά στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ.
Υπενθυμίζεται πως το Τελλόγλειο παρουσιάζει παρτιτούρες, επιστολές, χειρόγραφα μεταξύ αυτών και το διάσημο αντίγραφο της Ηρωικής Συμφωνίας, αφιερωμένο στο Ναπολέοντα Βοναπάρτη, καθώς και ένα από τα ακουστικά του τιτάνα της κλασικής μουσικής. Σημειώνεται πως τα εκθέματα προέρχονται από το Beethoven – Ηaus της Βόννης.

Έναρξη
19/01/2012
Έναρξη
19/01/2012