ΩΡΑΡΙΟ
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΕΚΔΗΛΩΣΗ

«Kαφέ-σαντάν Salonique» στο Τελλόγλειο

17 Ιανουαρίου 2019

Περιγραφή

Τη μουσική παράσταση «Καφέ-σαντάν Salonique» παρουσιάζει το Εργαστήριο Μουσικού Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ. την Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2019, στις 19.30 στον εκθεσιακό χώρο του Τελλογλείου Ιδρύματος.

Κομμάτια από το καμπαρέ και την επιθεώρηση των αρχών του 20ου αιώνα, τραγούδια των εθνοτήτων που συνυπήρξαν για αιώνες στη Θεσσαλονίκη, αποσπάσματα από κείμενα ξένων επισκεπτών της, στοιχεία από κοστούμια και αξεσουάρ της εποχής αποτελούν την πρώτη ύλη για τη δημιουργία ενός σκηνικού «τόπου» ο οποίος αποπειράται να συνομιλήσει με το παρελθόν της πόλης μέσω των εκφραστικών μέσων του σήμερα.

H εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της έκθεσης «Η Στρατιά της Ανατολής ζωγραφίζει τη Θεσσαλονίκη», που λειτουργεί στο Τελλόγλειο (διάρκεια έως 10 Φεβρουαρίου 2019.

Επιλογή τραγουδιών και κειμένων, μουσική διδασκαλία: Κώστας Βόμβολος

Σκηνοθετική επιμέλεια: Άννα-Μαρία Ιακώβου

Συμμετέχουν: Γιώργος Γκρίνιας, Αλέξανδρος Δημάρατος, Αμαλία Διακάκη, Άλκηστη Ζήκου, Άννα-Μαρία Ιακώβου, Φανή Καλογήρου-Βαλτή, Άλκηστις Κυριακού, Χριστίνα Μπακαστάθη, Θεοδώρα Μπασδάρη, Χρυσοβαλάντης Νέστωρας, Ευγενία Παναγιωτίδου, Κατερίνα Σιναπίδου.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Έναρξη
17/01/2019
Έναρξη
17/01/2019