ΩΡΑΡΙΟ
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Μια νύχτα στο Τελλόγλειο – Sleepover παιδιών

02 Δεκεμβρίου 2016

Περιγραφή

Tο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ. ανοίγει τις πόρτες του για να φιλοξενήσει παιδιά ηλικίας 10 – 12 ετών, για μία νύχτα με τη συντροφιά της τέχνης και με πολλές δημιουργικές δράσεις, την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2016.

Οι μικρές επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να εξερευνήσουν τον κόσμο της γαλλικής ζωγραφικής μέσα από τις εκθέσεις «Ο Ντελακρουά σκηνοθετεί το ’21» και «Ο Φιλιποτό δημιουργεί το Πανόραμα της Πολιορκίας του Παρισιού», που φιλοξενούνται αυτό το διάστημα στο Τελλόγλειο.

Πρόκειται για την τρίτη συνεχή χρονιά, που το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Τελλογλείου Ιδρύματος Τεχνών Α.Π.Θ. συμμετέχει στη δράση του Δήμου Θεσσαλονίκης «Διανυκτέρευση στο Μουσείο – Sleepover».

Στο Τελλόγλειο, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί από την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου στις 20:00 μέχρι το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου στις 9.00.

Φτάνοντας στο μουσείο, τα παιδιά θα βρεθούν ανάμεσα σε έργα των εκθέσεων και θα παρακολουθήσουν εκπαιδευτικά προγράμματα, που περιλαμβάνουν δράσεις που σχετίζονται με τις εκθέσεις, τον γαλλικό Ρομαντισμό, ελληνικά και γαλλικά ιστορικά γεγονότα καθώς και με την ιστορία της τέχνης. Λίγο πριν φτάσει η ώρα του ύπνου, οι μικροί επισκέπτες θα γνωρίσουν χριστουγεννιάτικα έθιμα από όλο τον κόσμο μέσα από προβολές κι ένα ιδιαίτερα απολαυστικό εργαστήριο ζαχαροπλαστικής. Το πρωί του Σαββάτου 3 Δεκεμβρίου τα παιδιά θα παρακολουθήσουν εικαστικό εργαστήριο, ύστερα από το οποίο θα μπορούν να αποχωρήσουν.

Παρόντες στην υποδοχή των παιδιών και σε όλη τη διάρκεια του προγράμματος θα είναι συνεργάτες-εμψυχωτές του Ιδρύματος που θα υλοποιήσουν το πρόγραμμα και θα αποχωρήσουν μετά το πέρας της εκπαιδευτικής δράσης. Τα παιδιά θα πρέπει να έχουν μαζί τους υπνόσακο, μαξιλάρι, ζεστά ρούχα και όρεξη για μία δημιουργική και γλυκιά βραδιά.

Πληροφορίες στα τηλ. 2313 318203 και 2313318211

Έναρξη
02/12/2016
Έναρξη
02/12/2016