ΩΡΑΡΙΟ
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΕΚΔΗΛΩΣΗ

«Νύχτα Τέχνης» στο Τελλόγλειο

04 Οκτωβρίου 2017

Περιγραφή

Το Τελλόγλειο Ίδρυμα συμμετέχει στη «Νύχτα Τέχνης», τον εικαστικό περίπατο που διοργανώνει η Δημοτική Πινακοθήκη στη Θεσσαλονίκη. Στο πλαίσιο της δράσης αυτής θα γίνουν ξεναγήσεις στις εκθέσεις του Τελλογλείου «’Τέχνη’ Μακεδονική Καλλιτεχνική Εταιρεία: 65 χρόνια συλλογές» και «Σ Τοίχοι που έκρυβαν το πρόσωπό μας» της Λίλας Παπούλα την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2017, στις 18.30, με δωρεάν είσοδο για το κοινό.

Σον εκθεσιακό χώρο του ισογείου, το Τελλόγλειο παρουσιάζει πάνω από 400 έργα τέχνης, πίνακες ζωγραφικής και χαρακτικά, που συμπυκνώνουν την πορεία 65 χρόνων της Μακεδονικής Καλλιτεχνικής Εταιρείας «Τέχνη» και εκτίθενται για πρώτη φορά σχεδόν στο σύνολό τους στο κοινό.

Στον πρώτο όροφο του Τελλογλείου παρουσιάζονται 44 έργα (μικτή τεχνική) της Λίλας Παπούλα, που απεικονίζουν τοίχους ερειπωμένων σπιτιών, αποτυπώματα φθοράς και απώλειας, μια σειρά προσωπικών τοιχογραφιών της καλλιτέχνιδας με συναίσθημα και μνήμη.

Η «Νύχτα Τέχνης» θα γίνει το τριήμερο 3-5 Οκτωβρίου 2017 και περιλαμβάνει εικαστικές διαδρομές και ξεναγήσεις σε εκθέσεις, εικαστικά projects και εγκαταστάσεις σε μουσεία και γκαλερί της Θεσσαλονίκης.

Την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου το Τελλόγλειο θα παραμείνει ανοιχτό για το κοινό έως τις 21.00.

Έναρξη
04/10/2017
Έναρξη
04/10/2017