ΩΡΑΡΙΟ
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Ο Χρήστος Αλαβέρας στην Οικία Τέλλογλου

05 Απριλίου 2017

Περιγραφή

Χώρος:
Οικία Τέλλογλου
«Μέσα από την Τέχνη η φαντασία μας ενεργοποιείται και χαρίζει στις σκέψεις μας τα μακρύτερα και ωραιότερα ταξίδια, και -το σημαντικότερο όλων- ανοίγει τους δρόμους που οδηγούν στην γνώση», λέει ο εικαστικός καλλιτέχνης Χρήστος Αλαβέρας.
Την Τετάρτη 5 Απριλίου 2017, στις 19.00, στην Οικία Τέλλογλου (οδός Αριστοτέλους 2) ο Χρήστος Αλαβέρας θα μιλήσει για το έργο του και θα συνομιλήσει με το κοινό, στο πλαίσιο των Ραντεβού με καλλιτέχνες των εικαστικών.

Ο Χρήστος Αλαβέρας γεννήθηκε το 1965 στην Θεσσαλονίκη. Σπούδασε ζωγραφική (1984-1989) στο Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ. και (1991-1992) στην Akademie voor Beeldende Kunst του Enschede της Ολλανδίας. Έχει πραγματοποιήσει πολλές ατομικές εκθέσεις και έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές εκθέσεις και εικαστικές συναντήσεις στην Ελλάδα και άλλες χώρες. Τα τελευταία χρόνια πραγματοποιεί ζωντανά εικαστικά δρώμενα μπροστά στο κοινό και συμπράττει με άλλους εικαστικούς καλλιτέχνες αλλά και δημιουργούς διαφορετικών τεχνών, όπως ο χορός, η μουσική, το θέατρο και η λογοτεχνία. Το έργο του εστιάζει στην ανθρώπινη μορφή, αποδίδοντας με έντονη χειρονομιακή εξπρεσιονιστική γραφή τους εγκλωβισμούς της ψυχής και την οδύνη της ανθρώπινης ύπαρξης.

Στα «Ραντεβού με καλλιτέχνες» στην Οικία Τέλλογλου συμμετέχουν δημιουργοί που εκπροσωπούν ολόκληρο το φάσμα των εικαστικών τεχνών (ζωγραφική, χαρακτική, σκηνογραφία, φωτογραφία, γλυπτική).

Περιορισμένος αριθμός θέσεων.
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Κόστος συμμετοχής: 10 ευρώ.
Πληροφορίες στο τηλ. 2310 991116, Νατάσα Πάκα, ιστορικός της Τέχνης.

Έναρξη
05/04/2017
Έναρξη
05/04/2017