ΩΡΑΡΙΟ
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Ο Πολιτισμός της Ενσωμάτωσης

22 Νοεμβρίου 2018

Περιγραφή
Χώρος:

Το Δίκτυο Πολιτιστικών Ινστιτούτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης της Αθήνας (EUNIC Athens Cluster) σας προσκαλεί στην ημερίδα που διοργανώνει την Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2018, στις 19.00 μ.μ., στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών (αμφιθέατρο), με αφορμή την ολοκλήρωση του προγράμματος «Ο Πολιτισμός της Ενσωμάτωσης».

Το πρόγραμμα αυτό, αναπτύχθηκε στην σκιά της προσφυγικής κρίσης, υποστηρίζοντας πέντε στοχευμένες δράσεις στους τομείς «βιβλιοθήκη, εκπαίδευση και τέχνες», προκειμένου να συμβάλει στο τεράστιο έργο της κοινωνικής και πολιτιστικής ενσωμάτωσης των νεοαφιχθέντων, καθώς επίσης και να συνδράμει τις τοπικές κοινότητες υποδοχής να αντιμετωπίσουν την πρόκληση αυτή. Οι δράσεις σχεδιάστηκαν και υλοποιήθηκαν από διάφορες οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών, οι προτάσεις των οποίων επελέγησαν και χρηματοδοτήθηκαν από το EUNIC Athens Cluster. Τα αποτελέσματά τους θα παρουσιαστούν ως βέλτιστες πρακτικές στην καταληκτική αυτή ημερίδα με σκοπό την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης καθώς και την ενίσχυση και επικαιροποίηση του σχετικού διαλόγου.

Το πρόγραμμα και η ημερίδα «Ο Πολιτισμός της Ενσωμάτωσης» συνδιοργανώθηκαν από το Goethe-Institut Athen, το British Council, το Σπίτι της Κύπρου, την Πρεσβεία της Αυστρίας, την Πρεσβεία της Νορβηγίας, το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελληνικής Δημοκρατίας και το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού.

Έναρξη
22/11/2018
Έναρξη
22/11/2018