ΩΡΑΡΙΟ
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Ο ΥΠΝΟΣ ΤΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ ΓΕΝΝΑ ΤΕΡΑΤΑ – παράσταση από τους Casuali

16 Νοεμβρίου 2012

Περιγραφή

Το μοναδικό χαρακτικό του Goya «Ο ύπνος της λογικής γεννά τέρατα» δίνει την αφορμή στους Casuali να παρουσιάσουν την ομότιτλη performance για τρεις βραδιές στο Τελλόγλειο.
Οι «Casuali» (Τυχαίοι) αναδεικνύουν με έναν ιδιαίτερο τρόπο το συγκεκριμένο έργο του μεγάλου ισπανού δημιουργού που ανήκει στη σειρά χαρακτικών της μαύρης περιόδου του Goya Τα Καπρίτσια, Τα Δεινά του Πολέμου, η Ταυρομαχία και οι Παροιμίες, τα οποία φιλοξενούνται στο Τελλόγλειο μέχρι τις 29 Ιανουαρίου.
Όπως σημειώνουν οι Casuali: «…σε μία νοσηρή κοινωνία ο Άνθρωπος-Καλλιτέχνης κουφαίνεται και αρχίζει μία πορεία προς την Τρέλα, το Θάνατο, την Κόλαση. Προσπαθεί να κατευνάσει τους προσωπικούς του δαίμονες που δεν είναι άλλοι από τα πρόσωπα τα οποία ήδη υπήρχαν στο περιβάλλον του. Πρόσωπα θύματα και θύτες, βυθισμένα σε μία αιώνια επαναληπτικότητα που βαθμιαία τους έχει αφαιρέσει την ανθρώπινή τους υπόσταση. Ο Άνθρωπος-Καλλιτέχνης προσωποποιώντας τους εφιάλτες του με εφαλτήριο την τέχνη του μέσα από μία επίπονη διαδικασία καταφέρνει (;) να τους γνωρίσει, να τους δαμάσει, να συμφιλιωθεί μαζί τους».

Σύλληψη-Σκηνοθεσία: Στεφανία Παπαμιχαήλ
Σκηνικά-Κοστούμια: Λωρέττα Μπαλατσούκα
Σύνθεση πρωτότυπης μουσικής: Γιώργος Ξανθόπουλος
Κινησιολογία: Δημήτρης Ράπτης
Κείμενα: Κάρλος Σάουρα, Ρόμα Λιγότσκα, Σαρλ Μπωντλέρ
Σύνθεση και διασκευή κειμένων: I Casuali
Παίζουν: Μαριλού Βόμβολου, Κώστας Βουρλιώτης, Κατερίνα Μαυροφρύδου, Κέλλυ Παρτσουνίδου, Νατάσα Ρουστάνη, Σοφία Σακελλαρίου, Δημήτρης Τσάκας και η μικρή Μαριτίνα Καλαθά

Ημέρες παραστάσεων: 2, 9, 16 Νοεμβρίου
Ώρα έναρξης: 19:30

Χορηγοί ομάδας: Φαρμακείο Σταματουλάκη Μανώλη, Βιβλιοπωλείο ΚΥΒΟΣ, Σχολή Χορού ΚΑΦΑΝΤΑΡΗΣ, C FOR CIRCUS και «Σάρωθρον»

Τιμή εισιτηρίου: 7 ευρώ, 5 ευρώ (για τους νέους έως 32 ετών)

Έναρξη
16/11/2012
Έναρξη
16/11/2012