ΩΡΑΡΙΟ
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Πάμε Τελλόγλειο με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Ανατολικής Θεσσαλονίκης για να διαβάσουμε ιστορίες, να δράσουμε και να ταξιδέψουμε μέσα από τα έργα του Λούβρου

16 Οκτωβρίου 2012

Περιγραφή

Ένα λογοτεχνικό και εικαστικό… ταξίδι φιλαναγνωσίας για μαθητές δημοτικών σχολείων της Ανατολικής Θεσσαλονίκης ξεκινά την Τρίτη 16 Οκτωβρίου, στο Τελλόγλειο. «Όχημα» στο εν λόγω ταξίδι είναι το εκπαιδευτικό πρόγραμμα: «Πάμε Τελλόγλειο με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Ανατολικής Θεσσαλονίκης για να διαβάσουμε ιστορίες, να δράσουμε και να ταξιδέψουμε μέσα από τα έργα του Λούβρου».

Έτσι, για οχτώ πρωινά Τρίτης μέχρι το Δεκέμβριο, οχτώ τμήματα δημοτικών σχολείων με αφορμή οχτώ διαφορετικά βιβλία και οχτώ διαφορετικούς πίνακες – υπενθυμίζεται πως στο Τελλόγλειο φιλοξενείται η έκθεση «Ευρώπη και Ελληνικοί Μύθοι: 16ος – 19ος αι.» με έργα ζωγραφική από το Μουσείο του Λούβρου – θα συναντηθούν στο Τελλόγλειο για να ζήσουν αυτή τη μοναδική εμπειρία που βασίζεται στη φιλαναγνωσία. «Οδηγοί» στο φιλαναγνωστικό ταξίδι και σε αυτή την ιδιότυπη συνάντηση της τέχνης της εικόνας με τον κόσμο των λέξεων θα είναι η εκπαιδευτικός – συγγραφέας κ. Έλενα Αρτζανίδου και η αρχαιολόγος και συνεπιμελήτρια της έκθεσης κ. Χριστίνα Τσαγκάλια.

Το πρόγραμμα υποστηρίζεται από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης και το Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ.

Έναρξη
16/10/2012
Έναρξη
16/10/2012