ΩΡΑΡΙΟ
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Παραστάσεις θεάτρου κούκλας (ΠΡΑΣΣΕΙΝ ΑΛΟΓΑ): “Γοργόνα, γοργονίτσα”, “Η Γαϊδουρώ” και “Ο Ζαχαροζυμωμένος”

29 Μαρτίου 2014

Περιγραφή

Στο πλαίσιο της αναδρομικής έκθεσης με κούκλες, σκηνικά θεάτρου, μάσκες και μηχανικά παιχνίδια από τις παραστάσεις του Εικαστικού Θεάτρου Κούκλας «ΠΡΑΣΣΕΙΝ ΑΛΟΓΑ»,η Εμμανουέλα Καποκάκη ανεβάζει τις παραστάσεις: «Γοργόνα, γοργονίτσα», «Η Γαϊδουρώ» και «Ο Ζαχαροζυμωμένος».
Οι παραστάσεις, ένας χορός σώματος ηθοποιού και κούκλας, λειτουργούν μέσα από τη γλώσσα της εικόνας και των συμβόλων παρουσιάζοντας ένα πρωτότυπο θέαμα για παιδιά και ενήλικες θεατές.
Στις παραστάσεις χρησιμοποιούνται κούκλες διαφορετικών τεχνικών, από δαχτυλόκουκλες έως και κούκλες ανθρώπινων διαστάσεων.
Όλες οι παραστάσεις προτείνουν ένα μαγικό ταξίδι σ’ ένα εικαστικό, μουσικό, ποιητικό παραμυθένιο κόσμο με παιδική φρεσκάδα, χιούμορ και ευαισθησία!

Διάρκεια κάθε παράστασης: 1 ώρα
Για όλες τις παραστάσεις ακολουθεί παρουσίαση της τεχνικής εμψύχωσης και κατασκευής κάθε κούκλας.
Στο τέλος γίνεται συζήτηση με τους θεατές.
Με το εισιτήριο της παράστασης παρακολουθείτε παράσταση & έκθεση (προσοχή το Σάββατο δείτε πρώτα την έκθεση και μετά την παράσταση).
Για να δείτε μόνο την έκθεση ισχύει η γενική είσοδος του μουσείου: 5 ευρώ.
Πληροφορίες: 2310-247111

«Ο Ζαχαροζυμωμένος»
http://www.youtube.com/watch?v=mUHy2qgeEaE&feature=youtu.be  Βασισμένο στο παραδοσιακό παραμύθι της Μάνης: «Η Ταρώ κι ο Ζαχαροζυμωμένος» σε απόδοση της Αθηνάς Μπίνιου (Εκδόσεις Πατάκη).
Η Ταρώ θα πλάσει τον ιδανικό σύντροφο των ονείρων της, τον Ζαχαροζυμωμένο, από ζυμάρι. Ζωντανεύει από την αγάπη της, αλλά… για να μείνουν για πάντα μαζί θα χρειαστεί να αγωνιστούν.
Σάββατα 29 Μαρτίου, ώρα 18:00
Εισιτήριο: 7 ευρώ
«Η Γαϊδουρώ»
Διασκευή από το παραμύθι του Σαρλ Περώ.
Μια παραχαϊδεμένη πριγκιποπούλα, από την απληστία της, θα μεταμορφωθεί σε πανάσχημη Γαϊδουρώ. Θα λυτρωθεί με την προσπάθεια να κερδίσει τον πρίγκιπά της.
Κυριακές 30 Μαρτίου 2014, ώρα 12:00
Εισιτήριο: 7 ευρώ
«Γοργόνα, γοργονίτσα»
http://www.youtube.com/watch?v=yxFji1N5EUQ&feature=youtu.be  Εμπνευσμένη από το γνωστό παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν. H βαθιά αγάπη που νιώθει η Γοργόνα για τον Πρίγκιπα, θα την κάνει να λάμψει σαν φεγγάρι!
Η παράσταση «Γοργόνα, Γοργονίτσα» παρουσιάζεται τις καθημερινές για μαθητές σχολείων, κατόπιν προγραμματισμού.
Εισιτήριο: 5 ευρώ

Έναρξη
29/03/2014
Έναρξη
29/03/2014