ΩΡΑΡΙΟ
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Παρουσίαση βιβλίου για την Ειδική Αγωγή

19 Μαρτίου 2014

Περιγραφή

Την Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014 στις 19:00 παρουσιάζεται στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών ΑΠΘ ο συλλογικός τόμος «Από την ειδική αγωγή στην συμπεριληπτική εκπαίδευση. Από το σχολείο σε μια κοινωνία για όλους» (Εκδ. ΓΡΑΦΗΜΑ), ο οποίος αποτελεί προσπάθεια του δικτύου ΙNCLUDE  http://include-edu.blogspot.gr.

Προλογίζουν: η Καθηγήτρια του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών κα Νάσκου Περάκη, η Καθηγήτρια Ειδικής Αγωγής – Μαθησιακών Δυσκολιών κα. Σουζάνα Παντελιάδου, ο Ομότιμος Καθηγητής του Τμήματος Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής κ. Δημήτριος Γουδήρας και η Σχολική Σύμβουλος Ειδικής Αγωγής Ανατολικής Θεσσαλονίκης κα Μαρίνα Πατσίδου.

Στην εκδήλωση θα τιμηθεί ο ομότιμος Καθηγητής Ψυχοπαιδαγωγικής κ. Χρήστος Φράγκος

Ο τόμος συγκεντρώνει απόψεις ερευνητών, ακαδημαϊκών, εκπαιδευτικών και επαγγελματιών της ψυχικής υγείας αναφορικά με την έννοια, την πραγματικότητα και την προοπτική της συμπεριληπτικής εκπαίδευσης στη χώρα μας και περιλαμβάνει προγράμματα παρέμβασης για παιδιά με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες στο γενικό σχολείο.

Η έκδοση του συλλογικού αυτού τόμου αποτελεί την κορύφωση μιας πορείας με αφετηρία την επιστημονική διημερίδα που είχε διοργανώσει, στις 12-13 Δεκεμβρίου του 2010, το Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ. με τη συμβολή του νεοσύστατου, τότε, Διεπιστημονικού Δικτύου Ειδικής και Διαπολιτισμικής Αγωγής, INCLUDE υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας.

Πληροφορίες: Dr. Ανδομάχη Νάνου, τηλ: +306946102913 και +30 2310945993

Στοιχεία για το δίκτυο INCLUDE Και τη δράση του στο blog : http://include-edu.blogspot.gr/

Έναρξη
19/03/2014
Έναρξη
19/03/2014