ΩΡΑΡΙΟ
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Πέρα από το μύθο

29 Μαΐου 2013

Περιγραφή

Την Τετάρτη 29 Μαΐου θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα της συμμετοχής του 92ου Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης και του 1ου Δημοτικού Σχολείου Νεάπολης στοπρόγραμμα του Πανεπιστημίου του Ελσίνκι «Τάξη χωρίς σύνορα» με τη συμμετοχή σχολείων από τη Φινλανδία και τις ΗΠΑ.

Με κεντρικό θέμα το βαθύτερο νόημα του μύθου και όχημα μια ψηφιακή φορητή συσκευή, τάξεις της ΣΤ’ Δημοτικού δημιούργησαν ψηφιακές αφηγήσεις μεταφέροντας το μύθο από το χθες στο σήμερα.

Συνειδητοποιώντας τη διαχρονικότητα των αρχαιοελληνικών μύθων και τις επεκτάσεις τους κατά την Αναγέννηση, αξιοποιήθηκαν οι αστείρευτες δυνατότητες επικοινωνίας και συνεργασίας που προσφέρει ο παγκόσμιος ιστός και οι Web 2.0 εφαρμογές. Πραγματοποιήθηκε αναδιήγηση των μύθων, δημιουργία σεναρίων, ψηφιακές αφηγήσεις με τη χρήση των Νέων Τεχνολογιών, μεταφόρτωση και επεξεργασία τους στην ειδικά διαμορφωμένη φινλανδική πλατφόρμα MoViE και το wiki που δημιούργησαν οι εκπαιδευτικοί.

Οι μαθητές πήραν το λόγο και προσέφεραν τη δική τους ματιά στους αρχαίους μύθους, μέσα από τις καθημερινές τους εμπειρίες ως αυριανοί πολίτες με λόγο και άποψη. Αφηγήθηκαν ιστορίες, ξεκινώντας από την απαρχή του χρόνου, πέρασαν μέσα από τα παλάτια και τα εργαστήρια των μεγάλων ζωγράφων της Αναγέννησης, κι έφτασαν τελικά στο σήμερα ατενίζοντας αισιόδοξα το μέλλον.

Υπεύθυνοι προγράμματος: Ελένη Μπούσια, Αναστάσιος Παπάς

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την ηλεκτρονική διέυθυνση www.beyondthemyth.wikispaces.com

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Έναρξη
29/05/2013
Έναρξη
29/05/2013