ΩΡΑΡΙΟ
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΕΚΔΗΛΩΣΗ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΗΣ ΘΩΡΑΚΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ: Όγκοι, Κύστεις & Φλεγμονές του Μεσοθωρακίου. Θυμεκτομή για Μυασθένεια Gravis

13 Δεκεμβρίου 2019

Περιγραφή

Χώρος:
Αμφιθέατρο

H Καρδιοθωρακοχειρουργική Κλινική του ΑΠΘ διοργανώνει για 3η συνεχή χρονιά το «Σεμινάριο Εξειδικευμένης Θωρακοχειρουργικής». Το σεμινάριο σκοπεύει γενικότερα στη λεπτομερή παρουσίαση και την εξαντλητική συζήτηση ενός θέματος ή μιας θεματικής ενότητας της σύγχρονης θωρακοχειρουργικής. Ο σκοπός του σεμιναρίου είναι να αποτελέσει μια σημαντική εκπαιδευτική δραστηριότητα, η οποία να είναι ωφέλιμη για τους θωρακοχειρουργούς που το παρακολουθούν, τόσο τους υπό ειδίκευση και τους νέους ειδικούς, όσο και τους παλαιότερους και έμπειρους θωρακοχειρουργούς. Στο σύγχρονο κόσμο, στον οποίο η ιατρική επιστήμη, και κατ’ επέκταση η θωρακοχειρουργική επιστήμη και τέχνη, εξελίσσονται και αλλάζουν με γοργούς ρυθμούς, είναι απαραίτητη η συνεχής ενημέρωση για τις σύγχρονες εξελίξεις, σε συνδυασμό όμως με τη γνώση που προέρχεται από την εμπειρία καθιερωμένων χειρουργών, γνώση η οποία μπορεί να αποδοθεί μόνο σε ένα οργανωμένο διαδραστικό σεμινάριο υψηλού επιπέδου.

Για το φετινό σεμινάριο έχει επιλεγεί η θεματική ενότητα των παθήσεων του μεσοθωρακίου, οι οποίες αποτελούν ένα μείγμα κακοήθων και καλοήθων νεοπλασμάτων, κύστεων και φλεγμονών, καθώς και το πάντα επίμαχο θέμα που αφορά το ρόλο της θυμεκτομής στη θεραπεία της μυασθένειας Gravis. Η ανάπτυξη των επί μέρους θεμάτων που έχουν επιλεγεί θα γίνει διεξοδικά από συναδέλφους διαφόρων ειδικοτήτων οι οποίοι εμπλέκονται στη διάγνωση και θεραπεία των παθήσεων του μεσοθωρακίου, όπως θωρακοχειρουργοί, ογκολόγοι-παθολόγοι, παθολογοανατόμοι, πυρηνικοί ιατροί, επεμβατικοί ακτινολόγοι και νευρολόγοι, οι οποίοι διαθέτουν αξιοσημείωτη εμπειρία και γνωστή αφοσίωση στη μελέτη – έρευνα, τη διάγνωση και την αντιμετώπιση των παθήσεων του μεσοθωρακίου.

Η Καρδιοθωρακοχειρουργική Κλινική του ΑΠΘ διοργανώνει με συνέπεια για 3η συνεχή χρονιά το «Σεμινάριο Εξειδικευμένης Θωρακοχειρουργικής», επιδιώκοντας να το καθιερώσει σαν μια σημαντική εκπαιδευτική δραστηριότητα στο χώρο της Χειρουργικής Θώρακος στη χώρα μας, δραστηριότητα η οποία να είναι ωφέλιμη για όλους όσους συμμετέχουν σε αυτό, είτε ενεργά, είτε το παρακολουθούν διαδικτυακά. Η επιστημονική εκδήλωση μπορεί να αποτελεί ταυτόχρονα και μια ευχάριστη κοινωνική εκδήλωση για τους συναδέλφους θωρακοχειρουργούς και τα πρόσωπα που τους συνοδεύουν. Στην κατεύθυνση αυτή βοηθά ιδιαίτερα η όμορφα στολισμένη και ιδιαίτερα χαρούμενη εορταστική Θεσσαλονίκη των παραμονών των Χριστουγέννων.

Ο Πρόεδρος

Χριστόφορος Ν. Φορούλης
Αναπληρωτής Καθηγητής Θωρακοχειρουργικής Α.Π.Θ.

Για περισσότερες πληροφορίες κι εγγραφή, πατήστε εδώ

Έναρξη
13/12/2019
Έναρξη
13/12/2019