ΩΡΑΡΙΟ
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Συναυλία στο Τελλόγλειο

13 Μαΐου 2012

Περιγραφή

Στα Παιδικά Χωριά SOS θα διατεθεί το 50% των εσόδων της φιλανθρωπικής συναυλίας με τραγούδια της Ρομαντικής Ευρώπης που θα δώσουν έντεκα τραγουδιστές, σπουδαστές και απόφοιτοι μονωδίας της τάξης της σοπράνο Μαρίνας Βουλογιάννη την Κυριακή, 13 Μαΐου, στις 12 το μεσημέρι, στο Τελλόγλειο. Η συναυλία εντάσσεται στο πλαίσιο των κυριακάτικων πρωινών με κλασική μουσική που συνεχίζει να διοργανώνει το Τελλόγλειο και πραγματοποιείται με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Μητέρας.
Οι τραγουδιστές Μιχάλης Αγγελιδάκης, Ελισάβετ Καριώτη, Ευτέρπη και Χριστίνα Κατσαμάτσα, Μαριάνθη- Ιππολύτη Κατσάρη, Βαρβάρα Μαυρίδου, Μαρία Πρέκα, Βλαδίμηρος και Γιώργος Σιαμέτης, Ελένη Χρονοπούλου και Δημήτρης Ψαθάς και με συνοδεία στο πιάνο από τον Χρήστο Σιγκούνη θα ερμηνεύσουν δημοφιλείς γερμανικές, γαλλικές, ιταλικές και ισπανικές μελωδίες των σημαντικότερων συνθετών του είδους “Lied”.Το “Lied” (τραγούδι) περιγράφει ένα είδος σύνθεσης ρομαντικής μουσικής του 19ου αιώνα, βασισμένης σε ποιητικά κείμενα, σε μια εποχή άνθισης της λογοτεχνίας και της ποίησης.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων Lieder του F. Schubert, κύριου εκφραστή του είδους, όπως το “Gretchen am Spinnrade” και το “Das Lied der Mignon” σε ποίηση J. W. von Goethe, τραγούδια από τις συλλογές Winterreise και Schwanengesang, όπως επίσης γνωστά τραγούδια των R. Schumann (“In der Fremde” από την συλλογή τραγουδιών εργ.39), G. Mahler (“Erinnerung”), R. Strauss (Ach Lieb, ich muss nun scheiden) καθώς και μία μελωδία του W.A. Mozart.
Θα ακουστούν επίσης αντιπροσωπευτικές μελωδίες γάλλων συνθετών όπως G. Faur?, C. Debussy, H. Duparc και J. Massenet σε ποίηση Ch. Beaudelaire, P. Verlaine, R. Bussine κ.α. Ενδεικτικά αναφέρονται τα γνωστότερα: “Apr?s un r?ve”, “L’heure exquise”, “L’invitation au voyage”. Από τη συλλογή “tonadillas al estilo antiguo”, η οποία βασίζεται στην ποιητική συλλογή του F. Periquet θα παρουσιαστεί το τραγούδι του ισπανού συνθέτη E. Granados, “El mirar de la maja”.

Τέλος, τα ιταλικά τραγούδια της συναυλίας, με ύφος, το οποίο προσομοιάζει στις όπερες της εποχής, και τα οποία θα παρουσιαστούν στη συναυλία, ανήκουν σε γνωστούς ιταλούς οπερατικούς συνθέτες όπως ο V. Bellini, ο G. Donizetti και ο G. Verdi («Malincolia, nimfa gentile”, “Il fervido desiderio” – Bellini, “Amore e morte” – Donizetti και «Non t’ accostare all’urna” – Verdi).
Σημειώνεται πως οι τραγουδιστές μελετούν με τη σοπράνο Μαρίνα Βουλογιάννη, η οποία έχει και την καλλιτεχνική επιμέλεια της συναυλίας.
Χορηγός επικοινωνίας της εκδήλωσης: www.cooradio.gr

ΧΡΗΣΙΜΑ
ΧΡΟΝΟΣ: Κυριακή 13 Μαΐου 2012, 12 το μεσημέρι
ΧΩΡΟΣ: Αμφιθέατρο Τελλογλείου Ιδρύματος Τεχνών Α.Π.Θ.
Αγίου Δημητρίου 159Α, Θεσσαλονίκη
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: 7 € γενική είσοδος και 5 € (νεανικό για άτομα έως 32 ετών)
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: 2310 247111 και 2310 991377

Έναρξη
13/05/2012
Έναρξη
13/05/2012