ΩΡΑΡΙΟ
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Tα Χριστούγεννα της Μάχης

12 Δεκεμβρίου 2012

Περιγραφή

Με μια χριστουγεννιάτικη ιστορία ολοκληρώνεται μεθαύριο, Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου, στις 10 το πρωί, το φιλαναγνωστικό-εικαστικό πρόγραμμα «Πάμε Τελλόγλειο με τη Διεύθυνση Ανατολικής Θεσσαλονίκης για να διαβάσουμε ιστορίες,να δράσουμε και να ταξιδέψουμε μέσα από πίνακες του Λούβρου». Υπενθυμίζεται πως το πρόγραμμα επιμελήθηκαν η συγγραφέας – εκπαιδευτικός Έλενα Αρτζανίδου και η συνεπιμελήτρια της έκθεσης στο Τελλόγλειο «Ευρώπη και Ελληνικοί Μύθοι: 16ος – 19ος αι.», αρχαιολόγος, Χριστίνα Τσαγκάλια.

«Τα χριστούγεννα της Μάχης» της Ιωάννας Κυρίτση-Τζιώτη (εκδ.Παπαδόπουλος) βάζουν τα παιδιά στο πνεύμα των εορτών με τη βοήθεια μιας αράχνης. Αυτή διαπιστώνει πως φέτος δεν υπάρχουν στολίδια και τα παιδιά δεν μπορούν να στολίσουν το δέντρο… περισσότερα όμως την Τετάρτη.

Μουσικές, λέξεις τρυφερές που θα αναζητηθούν, συναισθήματα που θα θέλουν να ανασυρθούν και ιδέες με αυτοσχέδια στολίδια θα ζωντανέψουν από τους μαθητές του 23ου Δημοτικού Σχολείου Ανατολικής Θεσσαλονίκης, που θα επισκεφτούν το Τελλόγλειο.

Έναρξη
12/12/2012
Έναρξη
12/12/2012